Μπορεί η παράδοση μιας πίτσας να βοηθήσει στην πρώιμη ανίχνευση αλλά και στη βελτίωση των συμπτωμάτων μίας από τις συχνότερες διαταραχές της παιδικής ηλικίας, της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ);

Η επιστημονική ομάδα του έργου ADHD360 του ΑΠΘ καλεί τους γονείς και τους επαγγελματίες υγείας να συμμετάσχουν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 18:00 με 19:00, στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του παιχνιδιού σοβαρού σκοπού PIZZA ON TIME το οποίο βασίζεται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το ADHD360 αποτελεί μία καινοτόμα και ολοκληρωμένη πλατφόρμα πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης των συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ (Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας). Η πλατφόρμα περιλαμβάνει ένα παιχνίδι σοβαρού σκοπού (serious game) και μια εφαρμογή παρατήρησης συμπεριφοράς για κινητά τηλέφωνα/τάμπλετ, ως εργαλεία παρέμβασης και βελτίωσης των συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ. Τα καινοτόμα εργαλεία διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε γονείς παιδιών και εφήβων, ηλικίας 7-16 ετών.

Το έργο υλοποιείται από την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του AΠΘ και μιας εταιρείας ανάπτυξης video games. Επιστημονικός Υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος είναι ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Μπαμίδης και συντονιστής ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω του Zoom.
Πληροφορίες-Εγγραφές: https://www.adhd360.eu/el/register/
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.adhd360.eu/

Share it!