Η Μπιενάλε του Ελσίνκι, νέα στον χάρτη των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων σύγχρονης τέχνης, οδεύει προς την τρίτη έκδοσή της. Το καλοκαίρι του 2025 η Μπιενάλε θα λάβει χώρα στο νησί Vallisaari, που μαζί με το Μουσείο Τέχνης του Ελσίνκι (Helsinki Art Museum) αποτελούν τους κύριους εκθεσιακούς χώρους της διοργάνωσης, καθώς και σε περιοχές γύρω από το Ελσίνκι. H 3η Μπιενάλε του Ελσίνκι σε επιμέλεια των Blanca de la Torre και Kati Kivinen θα παρουσιάσει περί τους 35 σύγχρονους καλλιτέχνες από τη Φινλανδία και το εξωτερικό.

Στην ομιλία της, η συν-επιμελήτρια της Μπιενάλε του Ελσίνκι 2025, Kati Kivinen, θα εξετάσει τις φιλοδοξίες της διοργάνωσης και θα μιλήσει για την οικολογική και κοινωνική ευθύνη στην επιμελητική εργασία, στην παραγωγή και σε ό,τι χτίζεται γύρω από αυτήν.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Επίσκεψης Επιμελητών / ΕΜΣΤ International Curators Visiting Programme.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δρ Kati Kivinen (PhD) είναι ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια, η οποία σήμερα κατέχει τη θέση της επικεφαλής εκθέσεων στο Μουσείο Τέχνης HAM (Helsinki Art Museum) του Ελσίνκι. Προηγουμένως ήταν επικεφαλής επιμελήτρια συλλογών στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Kiasma στο Ελσίνκι (2017-2022) και επιμελήτρια περιοδικών εκθέσεων επίσης στο Kiasma (2003-2017). Από το 2009 έως το 2010 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του AV-arkki – Κέντρο Διανομής Φινλανδικής Τέχνης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επιμελούμενη προγράμματα προβολών για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τάμπερε. Στην επιμελητική της πρακτική, εξετάζει σύγχρονες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις σε σχέση με κοινωνικοπολιτικά και οικολογικά ζητήματα, στο συγκεκριμένο πλαίσιο μιας έκθεσης τέχνης. Το ανεξάρτητο επιμελητικό της έργο περιλαμβάνει πολυάριθμες διεπιστημονικές εκθέσεις. Μερικά από τα πρόσφατα επιμελητικά της έργα περιλαμβάνουν τα Coexistence – HumanAnimal and Nature in Kiasmas Collections (2019, σε συνεργασία με τους SHacklin & SOksanen), και Fragile Times στην Galerie im Körnerpark στο Βερολίνο (2020), με την Dorothee Bienert).

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν στο Μουσείο μισή ώρα πριν την εκδήλωση.

Share This Story, Choose Your Platform!