Το Εργαστήριο Φυσικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, προσκαλεί την εκπαιδευτική κοινότητα, στις Ημέρες Σωματιδιακής και Αστροσωματιδιακής Φυσικής 2024.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν διαλέξεις από διακεκριμένους/ες επιστήμονες, να εξασκηθούν στην ανάλυση δεδομένων του CERN αλλά και να παρουσιάσουν οι ίδιοι/ες τα αποτελέσματα των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος μNet που συντονίζει ο Δ/ντης του Εργαστηρίου Φυσικής Αν. Καθ. Αντώνιος Λέισος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Δ στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΑΠ στην Πάτρα, αλλά και διαδικτυακά από το Κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στου Youtube και θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη.

Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει διαλέξεις  για τη Σωματιδιακή Φυσική και ανάλυση δεδομένων από το CERN στο πλαίσιο των International Masterclasses 2024 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://youtube.com/live/C37WWqs1X94?feature=share

Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει διαλέξεις και παρουσιάσεις από σχολεία σχετικά με την Κοσμική Ακτινοβολία που μελετά το ελληνικό σχολικό δίκτυο εκπαιδευτικών τηλεσκοπίων μNet και θα προβληθεί από το σύνδεσμο: https://youtube.com/live/rGRveanOkE0?feature=share

Για συμμετοχή στα CERN Masterclasses: https://physicslab.eap.gr/MasterClasses.html

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση: https://physicslab.eap.gr/PAPD.html

Για οποιαδήποτε πληροφορία: Τηλ: +302610367537 email: [email protected]

Share This Story, Choose Your Platform!