Το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι συνεχίζει τις διαλέξεις του από τον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι. Η επόμενη διάλεξη με θέμα «Η ζωή του εμβρύου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι εκτρώσεις», και εισηγητή τον Δρα Ιωάννη Μπέκο, Ειδικό Επιστήμονα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, στις 7:00 μ.μ.

Σκοπός της διάλεξης είναι να παρουσιάσει το ζήτημα των εκτρώσεων ως οργανικά συνδεδεμένο με χαρακτηριστικά της σύγχρονης ζωής, να δείξει τον τρόπο με τον οποίον οι χριστιανικές έννοιες διευρύνουν τον ορίζοντα της ανθρώπινης σκέψης και πρακτικής για ένα τέτοιο ζήτημα και τέλος, να επιτρέψει σε όσους το επιθυμούν να διατυπώσουν νέες προτάσεις για ένα θέμα που φαίνεται να έχει εξαντλήσει τα περιθώρια συζήτησής του μέσα από την εκμάθηση μιας γλώσσας που για πολλούς έχει χαθεί.

Ο Δόκτορ Μπέκος θα μιλήσει για την αντιπαράθεση που δημιουργείται στο δικαίωμα για έκτρωση που δεν είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ και εκείνων που είναι κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αντιπαράθεση διαφορετικών αντιλήψεων για τα δικαιώματα που κάποτε συγκροτούσαν μία και ενιαία αντίληψη για την αξία του ανθρώπου, την προστασία του και του σεβασμού του προσώπου του. Θα αναδειχθεί αυτό που έχει συμβεί κι έχει αλλάξει τα δεδομένα στη σύγχρονη εποχή σε σχέση με το παρελθόν, όπως η εμφάνιση του νεωτερικού εαυτού με τη μετάβαση στην αυτονομία, μια εξέλιξη που μπορεί να ερμηνευτεί, είτε ως απελευθέρωση από ένα πλαίσιο ηθικών δεσμεύσεων που έρχεται από το παρελθόν, είτε ως απώλεια της κληρονομημένης παράδοσης που παρείχε νόημα, περιεχόμενο και πρακτικές σε ιδέες όπως η ελευθερία, η αξία του ανθρώπου και γενικότερα τα δικαιώματα των ανθρώπων

Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό, ενώ μεταδίδονται και σε απευθείας σύνδεση από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, www.imconstantias.org.cy.

Share This Story, Choose Your Platform!