Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών διοργανώνει διάλεξη της Καθηγήτριας Sarah M. Whiting, Dean του Harvard University Graduate School of Design, τη Δευτέρα 29/1 @ 12:30 στο ΒουλευτικόνΝαύπλιο (οδός Σταϊκοπούλου, παραπλεύρως Πλατείας Συντάγματος).

Η διάλεξη θα έχει τίτλο: “Dynamic Wholes”

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, με τη συνεργασία του Harvard University, Center for Hellenic Studies, Ναύπλιο και τη χορηγία των Αχιλλέα και Κωστάντζας Κωνσταντακοπούλου.

Σύντομο βιογραφικό της Καθηγήτριας Sarah M. Whiting:

Η Sarah Whiting είναι κοσμήτορας και καθηγήτρια Josep Lluís Sert στην Αρχιτεκτονική Σχολή Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Harvard από το 2019. Είναι επίσης διευθύντρια σχεδιασμού και συνιδρύτρια της WW Architecture, με έδρα το Cambridge, και διετέλεσε κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Rice από το 2010 έως το 2019. Η Whiting απέκτησε διεπιστημονικό, αυτοδύναμο πτυχίο Bachelor of Arts από το Yale, Master of Architecture από το Princeton το 1990 και διδακτορικό δίπλωμα φιλοσοφίας στην ιστορία και θεωρία της αρχιτεκτονικής από το MIT το 2001. Η έρευνα και το συγγραφικό έργο της Whiting είναι ευρέως διεπιστημονικό, με επίκεντρο το οικιστικό περιβάλλον. Ως ειδικός στην αρχιτεκτονική θεωρία και την πολεοδομία, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη διαπλεκόμενη σχέση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής με την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία, καθώς και για το πώς το οικιστικό περιβάλλον διαμορφώνει τη φύση της δημόσιας ζωής.

Share This Story, Choose Your Platform!