Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/10 στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΕΠΑΕ ‘Επιστήμες της Αγωγής: Έρευνα και Πράξη σε Μεταβαλλόμενα Περιβάλλοντα Μάθησης’

Την ημερίδα με θέμα ‘Μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα μάθησης’ παρακολούθησαν πάνω από 100 μεταπτυχιακές φοιτήτριες του ΠΜΣ, φοιτήτριες και φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων του ΑΠΘ, μέλη ΔΕΠ και πλήθος εκπαιδευτικών.

Η Σοφία Διαμαντοπούλου (Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο UCL Institute of Education) μίλησε για την πολυτροπική επικοινωνία και εκπαίδευση εστιάζοντας σε ζητήματα σχεδιασμού σε χώρους τυπικής και άτυπης μάθησης. Η Μάρθα Ιωαννίδου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΠΤΔΕ ΑΠΘ) διαπραγματεύτηκε τη θέση των Τεχνών στην εκπαίδευση στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο τοπίο. Στην ομιλία του με θέμα «Μεταξύ ανθρώπων και αλγορίθμων: Τι (δεν) αλλάζει;», ο Νίκος Μουράτογλου (Παιδαγωγικός συντονιστής παρακολούθησης στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης) διαπραγματεύτηκε το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταβάλλει τις σχέσεις ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και παιδιά, το περιεχόμενο και τις μεθόδους μάθησης, όπως και την ίδια την έννοια του ΄μαθητή’. Τέλος, η Μαρία Αυγερινού (Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό και Νέες Τεχνολογίες στο ACG) συζήτησε το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη  μετασχηματίζει τη διδασκαλία και μάθηση. Οι ομιλίες έδωσαν έναυσμα για γόνιμες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το μέλλον της εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα.

Η ημερίδα πλαισιώθηκε από έκθεση διπλωματικών εργασιών των φοιτητριών που έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν όλες και όλοι το  έργο που παράγεται στο ΠΜΣ και να συζητήσουν με τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες πάνω στα θέματα που διαπραγματεύτηκαν στις έρευνές τους.

Share This Story, Choose Your Platform!