Το Summer School: Innovation, Tech & Culture επιστρέφει για δεύτερη χρονιά επιδιώκοντας να φέρει κοντά τον κόσμο του Πολιτισμού και των Ψηφιακών Τεχνών με τους τομείς της Τεχνολογίας, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Επιχειρηματικότητας.

9 – 21 Ιουλίου 2025, Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΑCE), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρέπει να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό στο Onassis Directory μέσω του παρακάτω συνδέσμου και μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση και να ανεβάζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σταδιακά μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής

Φέτος, το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην έννοια του “Worldbuilding” ως μέσου για τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών και επιχειρηματικών μοντέλων.

Η έμφαση μεταφέρεται από το έργο-προϊόν στην ιστορία που προηγείται και το διέπει. Χτίζοντας σύμπαντα και κόσμους και γύρω από τα προϊόντα, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες προσπερνούν την υλικότητα του αντικειμένου και δημιουργούν ολοκληρωμένες εμπειρίες γύρω και πέρα από αυτά. Τα προϊόντα τοποθετούνται στο κέντρο ενός κόσμου που πλαισιώνεται διαδραστικά από το κοινό. Το κοινό, από τελικός αποδέκτης, γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της εμπειρίας και τη συνδιαμορφώνει.

Σκοπός του φετινού προγράμματος είναι να αμφισβητήσει τις παραδοσιακές πρακτικές σχεδιασμού και προώθησης προϊόντων, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, το art thinking και το πρωτοποριακό design.

Το Summer School 2025 αποτελεί μια πλατφόρμα για όλους τους δημιουργικούς επαγγελματίες που έχουν ανάγκη να εκφράσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και να δημιουργήσουν τους κόσμους που οραματίζονται, σχεδιάζοντας έργα, προϊόντα, χώρους, εμπειρίες και διαδραστικές καμπάνιες που ανοίγουν συζητήσεις, δημιουργούν ενεργούς ακροατές και καταναλωτές και εμπλέκουν το κοινό στην πλήρη ιστορία γύρω από το προϊόν.

Share This Story, Choose Your Platform!