Για 2η χρονιά, το Onassis Culture προσκαλεί Έλληνες και διεθνείς κινηματογραφιστές και παραγωγούς που έχουν έδρα την Ελλάδα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Πέντε ταινίες μικρού μήκους θα χρηματοδοτηθούν για να προχωρήσουν σε παραγωγή. 

Το Onassis Culture στηρίζει το ανεξάρτητο ελληνικό σινεμά και τη φόρμα της ταινίας μικρού μήκους, αγκαλιάζοντας τη διαδικασία της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εξέλιξης. Για δεύτερη χρονιά, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, live action και animation.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την ομάδα του Onassis Culture και θα αφορούν συμπαραγωγές με ελληνικές εταιρείες παραγωγής. Πέντε από τις προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσό 5 έως 15 χιλιάδων ευρώ η καθεμία. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα επιλεγούν θα προχωρήσουν σε παραγωγή, για να βρουν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη και να συναντήσουν το εγχώριο και διεθνές κοινό στα φεστιβάλ του κόσμου.

Στο πρώτο Open Call του 2023, η ομάδα του Onassis Culture επέλεξε πέντε πρότζεκτ μικρού μήκους που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη κινηματογραφική ματιά, την τολμηρή γραφή και τη δυναμική της ομάδας. Οι νικητές ήταν: «Αυτό το λαμπρό φως που αναβλύζει» της Λίας Τσάλτα, “Fouetté” του Δημήτρη Ζούρα, “MJ” του Γιώργου Φουρτούνη, “Last Tropics” του Θανάση Τρουμπούκη και «Τα Ζώα στο Δάσος» της Δήμητρας Μητσάκη.

Ήρθε η ώρα για τη νέα σου ταινία;

Υποβολή προτάσεων έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 στις 23:59 (UTC+2)

Υποβάλλετε την αίτησή σας εδώ

Share This Story, Choose Your Platform!