Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι δύο: Ζωγραφική και Φωτογραφία.

Το περιοδικό: «Κέφαλος – Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» και ο εκδοτικός οίκος: «Εκδόσεις Κέφαλος» προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό «Κέφαλος».

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι δύο: Ζωγραφική και Φωτογραφία. Στην κατηγορία της ζωγραφικής μπορείτε να συμμετάσχετε με ένα έργο σας, ανεξαρτήτου τεχνοτροπίας και με ελεύθερο θέμα. Θα πρέπει το έργο να τα φωτογραφίσετε και να το στείλετε σε μία φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας (.jpeg). Στην κατηγορία της φωτογραφίας μπορείτε να συμμετάσχετε με μία έως δύο φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (.jpeg) και με ελεύθερο θέμα, είτε σε μία είτε και στις δύο από τις εξής υποκατηγορίες: Έγχρωμη Φωτογραφία και Ασπρόμαυρη Φωτογραφία.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες από 18 ετών και άνω και μαθητές Λυκείου

Μπορείτε να στείλετε τα αρχεία του έργου ή των έργων σας μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή του wetransfer.com (για μεγάλα αρχεία) στο email [email protected] σε μορφή ψηφιακής εικόνας (.jpeg) μέχρι τις  10 Ιανουαρίου 2022. Μαζί να αποσταλούν σε ένα αρχείο word ή pdf τα εξής  στοιχεία: ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, email, τίτλος έργου, διαστάσεις (για τη ζωγραφική), τεχνοτροπία (για τη ζωγραφική) και έτος πραγματοποίησης.

Βραβεία: για κάθε κατηγορία (ενηλίκων και μαθητών λυκείου) θα απονεμηθούν από τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και τρεις τιμητικές διακρίσεις. Όσοι δεν διακριθούν θα λάβουν τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους ως αναμνηστικό.

Κριτική Επιτροπή:

  • Νίκος Κοτταρίδης, Εικαστικός, Καθηγητής, Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Κύπρου, Κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Θεολογία της Εικόνας.
  • Λεόντιος Πετμεζάς, Πρόεδρος Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «Ο Απελλής», Σύγχρονος θεωρητικός, Ιστορικός τέχνης, Βιβλιοκριτικός, Συγγραφέας & Δημοσιογράφος
  • Σπυρίδων Τρούσας, Ζωγράφος-Λογοτέχνης-Απόφοιτος Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου του 2022.