Το Τελόγλειο Ίδρυμα προκηρύσσει τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, στη μνήμη του σημαντικού ζωγράφου της Θεσσαλονίκης Λουκά Βενετούλια; Αν είστε καλλιτέχνης από 18-35 ετών (ενήλικας, με ημερομηνία γέννησης από 01-01-1989) μπορείτε να συμμετάσχετε υποβάλλοντας το ζωγραφικό σας δημιούργημα μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου!

Το θέμα του φετινού 5ου διαγωνισμού είναι «Τα ζώα κι εμείς». Ο τίτλος ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που εσείς θέλετε. Άλλωστε, η σχέση ανθρώπων και ζώων είναι άρρηκτη από την αρχαιότητα έως σήμερα. Χαρακτηρίζεται άλλοτε από αγάπη και φροντίδα και άλλοτε από εκμετάλλευση και κακοποίηση. Τα ζώα υπήρξαν πηγή τροφής αλλά και ένδυσης, χρήσιμοι βοηθοί στην εργασία και τη μεταφορά, φύλακες και σύντροφοι. Γίνονταν θυσία στους θεούς, προσφέρονταν ως δώρα, χρησιμοποιούνταν για την ανίχνευση ασθενειών αλλά και εγκλημάτων. Η αλληλεπίδρασή τους συναντάται από τα Ομηρικά Έπη μέχρι τους Μύθους του Αισώπου, υπάρχει σε μυθολογικά επεισόδια, αγγειογραφίες, έργα φιλοσόφων, ποιήματα, λογοτεχνικά βιβλία, ανέκδοτα και κόμικς.

Πενταμελής κριτική επιτροπή, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα επιλέξει τέσσερα έργα μεταξύ των διαγωνιζομένων και το καλύτερο από αυτά θα βραβευτεί με συμβολικό χρηματικό ποσό. Στα υπόλοιπα τρία έργα, θα απονεμηθούν ισότιμοι έπαινοι. Τα τέσσερα επιλεγμένα έργα, θα παραμείνουν στη Συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Διάρκεια υποβολής έργων έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 (Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10:00-15:00). Τα έργα του διαγωνισμού θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος το 2024. Στον σύνδεσμο θα βρείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Λουκάς Βενετούλιας» http://www.teloglion.gr/wp-content/uploads/2024/04/Όροι_διαγωνισμού-1.pdf.

Περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία Τελλογλείου 2310991610 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 15:00.

Share This Story, Choose Your Platform!