Συνολικά χρειάστηκαν εικοσιπέντε επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία και ένα σύνολο διακοσίων ημερών για να παρουσιάσει ο φωτογράφος τη δική του εκδοχή για το τοπίο και τους ανθρώπους σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.

Η φωτογραφική έκθεση «Άθως / Τα Χρώματα της Πίστης» του Στράτου Καλαφάτη παρουσιάστηκε από τις  15 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021 στον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο «2019» της City Art Gallery, δίπλα στον κήπο του Τσάρου Συμεών, στο Plovdiv, στο πλαίσιο των Διεθνών Φωτογραφικών συναντήσεων / Φιλιππούπολη 2021, σε συνέχεια της πρόσκλησης του Nikola Lautliev, καλλιτεχνικού διευθυντή των Συναντήσεων.

H φωτογραφική εργασία του Στράτου Καλαφάτη «ΑΘΩΣ – Τα χρώματα της πίστης» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013. Συνολικά χρειάστηκαν εικοσιπέντε επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία και ένα σύνολο διακοσίων ημερών για να παρουσιάσει ο φωτογράφος τη δική του εκδοχή για το τοπίο και τους ανθρώπους σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2017, σε συνέχεια της πρώτης έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου από τις εκδόσεις Άγρα και μετά από πολυάριθμες εκθέσεις του έργου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο φωτογράφος επέστρεψε στο Άγιον Όρος σε ένα πολυήμερο ταξίδι για να φωτογραφίσει ξανά ανθρώπους, τοπία και εικόνες.

Η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του λευκώματος με μια επιλογή 133 φωτογραφίων της ενότητας και εισαγωγή του Νίκου Ξυδάκη κυκλοφόρησε από την «Άγρα» το 2018.

Share it!