Η γκαλερί MAD.KAT Gallery στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, παρουσιάζει ομαδική έκθεση 15 συνεργατών από την Αθήνα, το Τόκιο, το Κάιρο, τη Μαδρίτη, την Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, τη Γερμανία και την Πολωνία και με τίτλο in·ter·con·nec·tion.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 μ.μ, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2023 και πρόκειται να συμπέσουν με την εκδήλωση Fall Modernism στο Palm Springs της Καλιφόρνιας. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες ανακαλύπτει κανείς και δύο Έλληνες συμμετέχοντες, τους Ειρήνη Κριμιζή και Σπύρο Βερύκιο.

Spyros Verykios, Psychedelic Expressway, 2.3 X 2.4 ft, Oil on canvas, 2023

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Η Sharon Bell, μια εικαστική καλλιτέχνης με καταγωγή από το Λος Άντζελες και σπουδές τέχνης στο UCLA και το Claremont College, παρουσιάζει σειρά σχεδίων, κολάζ και ζωγραφικών έργων. Εκθέτει τη δουλειά της από το 1989.

Ο Juan Martin Del Campo είναι κάτοικος της Νότιας Καλιφόρνια και φέρνει μια σύγχρονη ανατροπή στην εικονογραφία του βιτρό, που αντικατοπτρίζει την ταυτότητα του ως ομοφυλόφιλος Καθολικός Λατίνος.

Ο Yutaka Fujii είναι ένας  βραβευμένος σχεδιαστής παραγωγής με έδρα το Τόκιο για την ιαπωνική τηλεόραση και το θέατρο.

Η Maha Ibrahim είναι μια  αφηρημένη εξπρεσιονίστρια, που εκθέτει τα έργα της στην Αίγυπτο, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή από το 2017.

Ο Steve Ohlrich – σουρεαλιστής ζωγράφος και καθηγητής καλλιτεχνικών .

Η Bonnie Denver Ruttan είναι μια βραβευμένη καλλιτέχνης, που αυτή τη στιγμή εργάζεται σε μεγάλο βαθμό στο κολάζ με τη χρήση μικτών μέσων. Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί διεθνώς.

Η Kim A. Tolman, γκαλερίστρια και επιμελήτρια αυτής της έκθεσης, είναι μια αφηρημένη εξπρεσιονίσρια  με αγάπη για το χρώμα και την υφή. Κατάγεται από τις ακτές της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας, αλλά τώρα μένει μόνιμα στο Παλμ Σπρινγκς .

Η Ειρήνη Κριμιζή  είναι καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα. Έχει αποκτήσει πτυχίο BA (Hons) στις Καλές Τέχνες από το UCA του Κεντ. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Αγγλία. Έχει επίσης συνεργαστεί με καλλιτέχνες βίντεο για το FONLAD International Video Art Festival, στην Πορτογαλία.

Ο Tadeusz Torzecki  με καταγωγή από τη Βαρσοβία της Πολωνίας, είναι ένας πολυτάλαντος γλύπτης και ζωγράφος που κατοικεί τώρα στο Λος Άντζελες. Εργάζεται με ανοξείδωτο χάλυβα, ξύλο, σκυρόδεμα, γυαλί, λάδι, ακρυλικό και μικτά μέσα.

Ο Σπύρος Βερύκιος  είναι ένας πολυμεσικός καλλιτέχνης που κατάγεται από την Αθήνα. Οι  πίνακές του έχουν εκτεθεί στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Είναι επίσης δημοσιευμένος δημιουργός κόμικς και φωτογράφος.

Ο Micha Warren είναι ένας Γερμανός φωτογράφος που ζει στη Νέα Υόρκη.  Οι φωτογραφίες της εστιάζουν σε θέματα ταμπού της ανθρώπινης εμπειρίας.

Η Deirdre Farrell White είναι ζωγράφος με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, το έργο της οποίας μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως ένα είδος μαγικού ρεαλισμού, όπου η ελπίδα και το θαύμα επιβιώνουν μέσα σε ένα δυστοπικό τοπίο χάους και απώλειας. Είναι λέκτορας στη ζωγραφική και το σχέδιο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis.

Η γκαλερί MAD.KAT ιδρύθηκε με σκοπό να φέρει νέα και συναρπαστική σύγχρονη τέχνη στην ευρύτερη περιοχή του Palm Springs και της κοιλάδας Coachella. Με έμφαση σε διεθνείς και εθνικούς καλλιτέχνες, εκτός από ταλαντούχους ντόπιους, η γκαλερί MAD.KAT προσπαθεί να παρουσιάσει ένα υψηλό επίπεδο καλλιτεχνική αριστεία στην κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://gallerymadkat.com/

Share This Story, Choose Your Platform!