Ο καλλιτέχνης, αντλώντας τη θεματολογία του από την ελληνική ιστορία και καθημερινότητα και συνδυάζοντας αντικείμενα και φως με ιδιαίτερο τρόπο, αλλάζει τη χρηστική τους λειτουργία μετατρέποντάς τα σε καινοτόμες μοναδικές δημιουργίες.

Στην αίθουσα ΚΑΛΟΓΕΡΑ ”Μαρία Ιγγλέση” της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Μυκόνου (στη συμβολή οδών Καλογερά με Ματογιάννια), πραγματοποιείται έκθεση φωτιστικής τέχνης με τίτλο QUE LUMEN (Ανακλώμενο Φως) από τις 21 έως 29 Αυγούστου, υπό την στήριξη της ΚΔΕΠΠΑΜ.

Θα εκτεθούν 12 παλαιότερα, καθώς και νέα έργα θεματικών φωτιστικών δημιουργιών του Βασίλη Ρουμελιώτη. Κάποια από αυτά έχουν αρχικά σχεδιαστεί ψηφιακά, μια και ο τρισδιάστατος σχεδιασμός συμβάλει στην αισθητική βελτίωση, αλλά και στην επίλυση τεχνικών θεμάτων. Κάποια από τα έργα ανήκουν  στην θεματική ενότητα  “μινωική εποχή”, ενώ δύο φωτεινοί πίνακες ανήκουν στην συλλογή   “Ανεκπλήρωτοι Έρωτες” όπου γίνεται μνεία στον έρωτα του Ιωάννη Καποδίστρια με την Ρωξάνδρα Στούρτζα καθώς και της Μαντώς Μαυρογένους με τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, αποδίδοντας έναν φόρο τιμής στα  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Βασίλης Ρουμελιώτης – σύντομο βιογραφικό

Ο Βασίλης Ρουμελιώτης γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός (κατεύθυνση αρχιτεκτονικής) στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και διαθέτει μεταπτυχιακό στη Γεωπληροφορική από το Πανεπιστήμιο του Wageningen στην Ολλανδία. Η αγάπη του για το ξεχωριστό design και τη δημιουργία μοναδικών αντικειμένων τον έστρεψε στη σχεδίαση και κατασκευή έργων φωτιστικής τέχνης. Αντλώντας τη θεματολογία του από την ελληνική ιστορία και καθημερινότητα και συνδυάζοντας αντικείμενα και φως με ιδιαίτερο τρόπο, αλλάζει τη χρηστική τους λειτουργία μετατρέποντάς τα σε καινοτόμες μοναδικές δημιουργίες. Έχει επηρεαστεί μεταξύ άλλων από τον αρχιτεκτονικό μινιμαλισμό και τον βιομηχανικό σχεδιασμό, και χρησιμοποιεί κυρίως ξύλο, μέταλλο και γυαλί σε συνδυασμό με σύγχρονες πηγές φωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας.

Share it!