Στο Δήμο Αγιάς βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας τα μέλη της Οργάνωσης California Conservation Corp (Σώμα Περιβαλλοντικής Συντήρησης της Καλιφόρνια των ΗΠΑ)  και της EcoGenia που συμμετέχουν στη δράση ανάδειξης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στη διαχείριση των καταστροφών, που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Αγιάς, με το Δίκτυο Πόλεων με λίμνες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι δύο αποστολές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Αγιάς και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δήμος στη διάρκεια των πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ο κ. Γκουντάρας ευχαρίστησε τα μέλη των δύο ομάδων για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής, τόνισε ότι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών πόρων και κατά συνέπεια την ανθεκτικότητα των περιοχών μας και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αγιάς.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην περιοχή του Στομίου, όπου ανέλαβαν δράση στον καθαρισμό των μονοπατιών και την περιβαλλοντική συντήρηση του Δέλτα του Πηνειού, ενώ στη διάρκεια της ημέρας ξεναγήθηκαν στα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής από την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Στ. Σδρόλια.

Share This Story, Choose Your Platform!