Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας,  μεταμόρφωσε τον χώρο των γραφείων του στο ΜΠΑΡΡΥ σε χώρο πολιτισμού, χώρο έκθεσης θεατρικών κατασκευών παλαιότερων παραστάσεων, χώρο ιστορίας από την ίδρυση του ΔΗΠΕΘΕ.

Share it!

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, αυτή την περίοδο των κλειστών θεάτρων, αξιοποίησε δημιουργικά τον χρόνο και μεταμόρφωσε τον χώρο των γραφείων του στο ΜΠΑΡΡΥ σε χώρο πολιτισμού, χώρο έκθεσης θεατρικών κατασκευών παλαιότερων παραστάσεων, χώρο ιστορίας από την ίδρυση του ΔΗΠΕΘΕ, χώρο ακόμη και επισκέψιμο.

Αρχειακό, υλικά αποθήκης, φροντιστηρίου από παραστάσεις του θεάτρου, φωτογραφικό υλικό, αφίσες και μπάνερ από την τριαντακονταετή λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας καθώς και μακέτες και μάσκες των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής βρήκαν τη θέση τους στον αναμορφωμένο χώρο. Η ιστορία του θεάτρου μας παρουσιάζεται σε κάθε επισκέπτη των γραφείων μας. Το ιστορικό κτήριο του σταφιδεργοστασίου ΜΠΑΡΡΥ έγινε αυτό που υπηρετεί σήμερα. Χώρος θεάτρου και πολιτισμού.

Όλα έγιναν κυρίως με τη δουλειά και το μεράκι των υπαλλήλων μας και με ελάχιστο κόστος για τα υλικά. Τις ιδιαίτερες προθήκες, από μέταλλο και γυαλί, σχεδίασε και κατασκεύασε ο μηχανικός σκηνής Κώστας Ματθαίου.