Το πρόγραμμα θέτει στο επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την παραγωγή υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων

Share it!

O Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Μελιβοίας «Η ΑΘΑΝΑΤΗ», προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα Τοπικά προϊόντα Δήμου Αγιάς: Από την παραγωγή στο ράφι. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από τους παραπάνω φορείς και από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε νέους αγρότες να καταρτιστούν σε καινοτόμες μεθόδους παραγωγής, υποστηρίζοντας την εξωστρέφεια και την οικονομική δραστηριότητα του τόπου τους. Το πρόγραμμα θέτει στο επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την παραγωγή υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων και τη Βιώσιμη Γεωργία, σύμφωνα με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου και στο πλαίσιο των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα κατάρτισης αναπτύσσεται σε 2 εκπαιδευτικούς πυλώνες:

  1. Φυτοπροστασία – Σύγχρονοι καινοτόμοι και οικολογικοί τρόποι καταπολέμησης των ασθενειών της καστανιάς
  2. Σύγχρονες Μέθοδοι Παραγωγής, Πιστοποίησης, Συσκευασίας και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης ενός ή και των δύο πυλώνων εκπαίδευσης. Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος θα είναι συνολικά 32, θα παρακολουθήσουν μαθήματα με συνολική διάρκεια 12 μήνες για τα οποία θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 12 Ιουλίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 12 Ιουλίου 2021

Έναρξη προγράμματος: Ιούλιος 2021

Διάρκεια: από 2 έως 3 ημέρες ανά μήνα