Νέοι Ιστορικοί του ΑΠΘ για το 1821

Νέοι ερευνητές και ερευνήτριες από το Α.Π.Θ. προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και νέοι διδάκτορες, θα παρουσιάσουν πρωτότυπες εργασίες στο επιστημονικό συνέδριο «Νέοι ιστορικοί του ΑΠΘ για το 1821».

Share it!

Δεκατρείς νέοι ερευνητές και ερευνήτριες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και νέοι διδάκτορες, θα παρουσιάσουν πρωτότυπες εργασίες στο επιστημονικό συνέδριο «Νέοι ιστορικοί του ΑΠΘ για το 1821».

Πρόκειται για τα αποτελέσματα ερευνητικού έργου, το οποίο εκπονήθηκε με υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας,  στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», στις  26 και 27 Μαρτίου 2021. Οι μελέτες έχουν προκύψει είτε από την έρευνα ανέκδοτων πηγών, ενετικών, ελληνικών, σερβικών, είτε αποτελούν πρωτότυπες αναγνώσεις δευτερογενών πηγών, του Τύπου και εικαστικού υλικού. Μία από τις συνεδριάσεις είναι ειδικά αφιερωμένη στη μελέτη των εορτασμών του 1821.

Προκειμένου να ενισχυθεί η στοχευμένη έρευνα πεδίου. Το έργο εποπτεύθηκε από Καθηγητές του ΑΠΘ, από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Oι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν διαδικτυακά από τον σύνδεσμο https://www.auth.gr/video/28981 και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: εδώ.