Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών συμμετέχει στις δράσεις της έκθεσης «Η Αποκατάσταση της Αισιοδοξίας», η οποία πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (Λεωνιδίου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο ) με έργα από τις μόνιμες συλλογές της.

Η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Νικολέττα Λιακοσταύρου και ο ιστορικός-επιμελητής κ. Σωτήρης Κουτμάνης θα παρουσιάσουν στις 11.30-13.00 τηλεφωτογραφίες από την πλούσια συλλογή του Μουσείου, οι οποίες σχετίζονται με πολιτικά-κοινωνικά γεγονότα της προδικτατορικής και δικτατορικής περιόδου, καθώς και της Μεταπολίτευσης 

Το αρχείο τηλεφωτογραφιών του Μουσείου περιλαμβάνει 13.320 τηλεφωτογραφίες από το 1949 έως το 1988. Πρόκειται για φωτογραφίες που απεικονίζουν ποικίλες όψεις της πολιτικής, κοινωνικής, αθλητικής και πολιτισμικής ζωής της χώρας και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την εξυπηρέτηση του φωτοειδησεογραφικού ρεπορτάζ της εποχής. Το σύνολο των τηλεφωτογραφιών είναι ψηφιοποιημένο και μέρος αυτού, διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Η έκθεση «Η Αποκατάσταση της Αισιοδοξίας» εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων «1974 και 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της», που τιμά παράλληλα δύο σημαντικές επετείους για την Αθήνα: τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή και 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Στα  έργα των μονίμων συλλογών της Έκθεσης, που περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, σχέδια & κατασκευές, οι επιμελητές κ.κ Βικτώρια Ζυγούρου, Κώστας Νικάκης και Στέιση Βεντούρα εντάσσουν 18 νέους καλλιτέχνες με σύγχρονες εικαστικές προτάσεις, επιδιώκοντας να προβληματίσουν με ιστορίες και βιώματα που αποτέλεσαν σταθμούς στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, ενώ σε επιλεγμένες ημερομηνίες φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο παράλληλες δράσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων.

Share This Story, Choose Your Platform!