Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών συνήλθε  εκτάκτως την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, με το άγγελμα του θανάτου του Καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη, μέλους της Ε.Κ.Ι.Μ.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την προσωπική τους οδύνη και την οδύνη των μελών της Ε.Κ.Ι.Μ. για την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη, μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας που άφησε έντονο το αποτύπωμά της στην επιστήμη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Το όνομά του συνδέεται άμεσα με την οργάνωση και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο διετέλεσε καθηγητής από το 1982 ως το 2006 και Πρύτανης κατά την περίοδο 1990-1996.

Μέλος της Ε.Κ.Ι.Μ. από τον Δεκέμβριο του 1984, ο Γιώργος Γραμματικάκης ήταν διαρκώς παρών στις δραστηριότητες της Εταιρίας και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Με συγκίνηση τα μέλη του Συμβουλίου ανακάλεσαν στη μνήμη τους την ενεργή συμμετοχή του στις Γενικές Συνελεύσεις της Εταιρίας και τις πνευματώδεις συζητήσεις μαζί του στον κήπο του Ι.Μ.Κ.

Η πνευματική του ευρύτητα, το χιούμορ του και η προσήνειά του θα αποτελούν για όλους πολύτιμα ενθυμήματα ενός πολύ αγαπητού φίλου.

Το Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε τα ακόλουθα:

  • Να αναρτηθούν μεσίστιες επί τριήμερο η ελληνική σημαία και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και να αφιερωθεί η αρχική σελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στη μνήμη του.
  • Να διοργανωθεί από την ΕΚΙΜ ειδική τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπο και το έργο του.

Share This Story, Choose Your Platform!