«Τα μάτια του ανθρώπου δεν είναι παράθυρα, παρόλο που θεωρούνταν για πολύ καιρό ως τέτοια. Συχνά βλέπουν αυτό που δεν υπάρχει ή αδυνατούν να δουν αυτό που υπάρχει. Τα μάτια του ανθρώπου είναι η πρώτη αίσθηση, και κάνουν λάθη» – Victor Vasarely

Μετά από δύο αναβολές -τον Νοέμβριο του 2020 και τον Μάιο του 2021- λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για την προστασία από πανδημία, η 5η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair θα πραγματοποιηθεί τελικά από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021 και θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει, σε συνεργασία με το Osten Museum of Drawing  (Μουσείο Σχεδίου Osten) – Σκόπια, έναν από τους «πατέρες» του κινήματος Op Art, τον Victor Vasarely.

Οπτική Τέχνη Op Art, όπως έχει επικρατήσει), με αναφορά σε μια αρκετά συγκεκριμένη οφθαλμαπάτη που δημιουργείται στην αντίληψη των θεατών κατά την εμπειρία μιας εντελώς νέας αισθητικής της ζωγραφικής.

Η συλλογή του Μουσείου Σχεδίου Osten περιέχει 90 έργα του Vasarely τα οποία περιλαμβάνουν: σχέδια, έργα μικτής τεχνικής, αντικείμενα, κολάζ που προέρχονται από τη συλλογή του Ούγγρου συλλέκτη Tibor Csepei – φίλου του Vasarely και διαχειριστή των έργων του, που κατέχει πάνω από 800 έργα του και που εργάζεται ενεργά για να προωθήσει την τέχνη του σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια.