Με τη νέα του δημιουργία, ο διεθνής έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης θέλει να τιμήσει τη μουσική και τους χορούς της Κρήτης.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου Salema Revisited γιορτάζει ο διεθνής έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης τα 30 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 20:00. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ένταση και στον παλμό των χορών της Κρήτης, τόπο καταγωγής του Φωνιαδάκη. Συνταξιδιώτες του, ο Πάρις Περυσινάκης και ο Γιώργος Σκορδαλός οι οποίοι έγραψαν την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, και οι μουσικοί Βαγγέλης Καρίπης, Πέτρος Βαρθακούρης και Γιώργος Μακρής.

Με τη νέα του δημιουργία Salema Revisited, ο διεθνής έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης θέλει να τιμήσει τη μουσική και τους χορούς της Κρήτης, που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Καθώς οι κρητικοί χοροί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του νησιού και υπάρχουν πολλές παραλλαγές από τόπο σε τόπο αλλά και από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο Φωνιαδάκης αισθάνεται την ανάγκη να παρουσιάσει τη δική του οπτική γωνία για το πώς η παράδοση μπορεί να υπάρχει και να συνομιλεί με άλλες μορφές έκφρασης, όπως ο σύγχρονος χορός, χωρίς να απειλείται ή να προσβάλλεται, αλλά να εμπλουτίζεται και να προωθείται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Μουσικoί – Ερμηνευτές: Γιώργος Σκορδαλός (κρητική λύρα, κρητικό λαούτο, τραγούδι), Πάρις Περυσινάκης (βιόρα, κρητική λύρα, κρητικό λαούτο, mandocaster), Γιώργος Μακρής (φλογέρα, ασκομαντούρα), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο), Βαγγέλης Καρίπης, (κρουστά)
Βοηθοί χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Pierre Magendie
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Σχεδιαστής κοστουμιών: Αναστάσιος Σοφρονίου
Βοηθός σχεδιαστή κοστουμιών: Ευδοκία Βεροπούλου
Χορεύουν: Νεφέλη Αστερίου, Δέσποινα Λαγουδάκη, Εύη Οικονόμου, Μάρω Σταυρινού, Στεφανία Σωτηροπούλου, Christian Denice, Γεώργιος Κοτσιφάκης, Νίκος Γρηγοριάδης, Jan Labner, Ανέστης (Τάσος) Νίκας

Υποστηρικτής του διεθνούς έλληνα χορογράφου είναι ο  Όμιλος Εταιριών Κατράδης.