Οι Δημήτρης Κώστας, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Σουβατζόγλου, Δημήτρης Τσιαντζής  και Ανδρέας Καλακαλλάς είναι οι καλλιτέχνες που ενώθηκαν και δημιούργησαν τους Πέντε.

Ο φιλόξενος Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό με την ομαδική έκθεση γλυπτικής «Οι Πέντε».

Οι Δημήτρης Κώστας, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Σουβατζόγλου, Δημήτρης Τσιαντζής  και Ανδρέας Καλακαλλάς είναι οι καλλιτέχνες που ενώθηκαν και δημιούργησαν τους Πέντε., μια ομάδα που συστάθηκε το 2018 και στα τρία χρόνια της ύπαρξής της έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής. Προερχόμενοι από το εργαστήριο του Γιώργου Χουλιαρά στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα που διαπνέεται από κοινούς προβληματισμούς και οράματα σε ζητήματα της γλυπτικής.

«Διατηρώντας ο καθένας την ατομικότητα και τη μοναδικότητα της εικαστικής του έκφρασης, οι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που συνδιαλέγονται μέσα στον χώρο πρώτα και κύρια μεταξύ τους και στη συνέχεια με τον θεατή, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον μορφοπλαστικό σύνολο», θα πει η ιστορικός τέχνης Βένια Παστάκα και θα προσθέσει: «Με υλικά τον μπρούντζο, το μάρμαρο, το ξύλο αλλά και έτοιμα αντικείμενα, δημιουργούν γλυπτά που έχουν μια κριτική σκοπιά απέναντι σε ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο και την κοινωνία· από τον διαρκή αγώνα επιβίωσης μέχρι τις βαθύτερες προσωπικές αναζητήσεις».

Σημειώνεται ότι οι Πέντε αφιερώνουν την έκθεσή τους στην μνήμη του καλλιτέχνη Παύλου Σάμιου. Ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» χαιρετίζει αυτή την κίνηση καθώς συνδέθηκε στενά με τον σημαντικό αυτόν καλλιτέχνη, ο οποίος από το 2016 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Επιλογής Εκθέσεων, ενώ τον Νοέμβριο του 2018 πραγματοποίησε εκεί την πολύ επιτυχημένη έκθεσή του, «Της Γης οι Ερωτευμένοι». Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο ο οποίος πρώτα με την τέχνη και ύστερα με την στάση του, αγαπήθηκε όσο λίγοι στον χώρο.

Διάρκεια έκθεσης: 23 Νοεμβρίου 2021 έως 17 Δεκεμβρίου 2021
Ωράριο λειτουργίας: 10:00 – 18:00

Share it!