Η καλλιτέχνης οργανώνει μια διαφορετική δομή του ζωγραφικού της κόσμου, όπου κυριαρχεί η ασάφεια μεταξύ των σχέσεων των μερών του και με την ύπαρξή του να φαντάζει αμφίβολη, αλλά χωρίς να μπορεί και να απορριφθεί.

Οι «Ενοράσεις» της Marta Biagini αποτελούν ένα άνοιγμα σε ένα διαφορετικό κόσμο που ενυπάρχει όμως στον πραγματικό. Η ενόραση ορίζεται ως η ψυχική ικανότητα του να βλέπει κάνεις εικόνες, πέρα από τις δυνατότητες της φυσιολογικής όρασης. Είναι μια υποσυνείδητη διαδικασία, που συνδέεται άμεσα με την εμπειρία και εντάσσεται σε μια δευτερεύουσα φύση του ανθρώπου, ενώ προβάλλει ένα είδος γνώσης που παράγεται με τρόπους μακριά από τις αισθήσεις και τη λογική.

Η καλλιτέχνης οργανώνει μια διαφορετική δομή του ζωγραφικού της κόσμου, όπου κυριαρχεί η ασάφεια μεταξύ των σχέσεων των μερών του και με την ύπαρξή του να φαντάζει αμφίβολη, αλλά χωρίς να μπορεί και να απορριφθεί. Τίποτα δεν λειτουργεί σε διαδοχή, αλλά τα πάντα εναρμονίζονται στη βάση μιας κοσμοθεωρίας, που θέτει σε πρώτο πλάνο το συναίσθημα, το οποίο φιλτράρεται μέσα από την ανθρώπινη εμπειρία και έκφραση.

Η Marta Biagini γεννήθηκε στο Μοντεκατίνι Τέρμε και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης. Από το 1984 ζει στην Αθήνα και έχει αφιερωθεί στη ζωγραφική. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής  στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ελβετία, στην Πολωνία, στην Σλοβακία, στην Κριμαία και έχει  πραγματοποιήσει δώδεκα Ατομικές στην Αθήνα και στην Φλωρεντία. Τα έργα της εκτίθενται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διάρκεια έκθεσης: 6 έως 23 Οκτωβρίου 2021

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 10.30 – 18.00, Πέμπτη 10.30 – 20.00, Σάββατο 11:00 – 15.00.  Δευτέρα και Κυριακή κλειστά.

Είσοδος Ελεύθερη