Είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης εκθέτει στην γκαλερί και στην Αθήνα.

Share it!

H γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βέλγου καλλιτέχνη Peter Buggenhout, με τίτλο “Before the world has done its dirty job”. Είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης εκθέτει στην γκαλερί και στην Αθήνα.

Η έκθεση του Peter Buggenhout (γ. 1963, Bέλγιο) είναι μια επισκόπηση του συνολικού του έργου και μια πραγματική ευκαιρία για να ανακαλύψει κανείς την δουλειά και το σύμπαν του καλλιτέχνη.
Για να κατανοήσουμε αυτό το σύμπαν πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα γλυπτά, τα οποία κάνουν αναφορά στην πολυπλοκότητα του κόσμου, αναπτύσσονται σε σειρά.
Παρά την αλληλεπίδραση και την αμοιβαία σχέση τους, εκφράζοντας μια συνεχιζόμενη εξέλιξη, κάθε σειρά είναι αυτόνομη, δηλώνοντας την ατομική της ταυτότητα.

« Δεν είναι η πρόθεσή μου να δημιουργήσω μια συμβολική αναπαράσταση σε αυτό που συνήθως αποκαλούμε «χάος». Στην πραγματικότητα, ο κύριος σκοπός του έργου μου, είναι να υπονομεύσει κάθε εμφάνιση συμβολισμού.

Προσπαθώ να δημιουργήσω μια πραγματικότητα, ανάλογη με αυτήν στην οποία ζούμε. Τα γλυπτά γίνονται μεγάλα αυτόνομα κομμάτια της πραγματικότητας, κάνουν αναφορά μόνο στον εαυτό τους, χωρίς το ελάχιστο ίχνος απλοποίησης ή συμβολισμού. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργώ έργα που λόγω της πολυπλοκότητάς τους, είναι σχεδόν αδύνατο να απομνημονευθούν, ακόμη και για τον πιο διορατικό θεατή. »