Σπύρος Μουρίκης | κλαρινέτο

Ηλίας Λιβιεράτος | βιόλα

Νεφέλη Μούσουρα | πιάνο

Ο κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης, ο βιολίστας Ηλίας Λιβιεράτος και η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια συναυλία στην οποία θα αναδείξουν λαμπερά κομψοτεχνήματα της μουσικής του 19ου και 20ού αιώνα. Έργα γραμμένα από σπουδαίους συνθέτες, για ασυνήθιστους συνδυασμούς οργάνων, που σπάνια παρουσιάζονται στις αίθουσες συναυλιών. Στη συναυλία της 7ης Δεκεμβρίου θα απολαύσουμε την ερμηνεία τους από τρεις έλληνες σολίστ με διεθνή πορεία και σημαντικές διακρίσεις.

Για τον κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη, το α΄ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Carl Nielsen, στάθηκε ουσιαστικό βήμα προς την καταξίωσή του. Ακολούθησαν συνεργασίες με σπουδαίες ορχήστρες και αρχιμουσικούς, καθώς και εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου.

Έχει διατελέσει σόλο κλαρινέτο της Συμφωνικής της ΕΡΤ, της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Ορχήστρας Δωματίου Mahler και της MusicAeterna. Πλέον κατέχει την ίδια θέση στην ΚΟΑ, ενώ είναι μέλος του Συνόλου Πνευστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσκαλείται τακτικά ως μέλος σε κριτικές επιτροπές διεθνών διαγωνισμών. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τα σημαντικότερα έργα για κλαρινέτο.

Ο Ηλίας Λιβιεράτος, πρώτος κορυφαίος στις βιόλες της ΚΟΑ, είναι «ένας υπέροχος μουσικός, με προσωπικό και βαθύ παίξιμο, γεμάτο ανυπόκριτη ποιητικότητα», όπως είπε ο πιανίστας Staffan Scheja, όταν ο έλληνας σολίστ της βιόλας τιμήθηκε με το σουηδικό βραβείο Jan Wallander 2022.

Σπούδασε στο Μοτσαρτέουμ του Ζάλτσμπουργκ, στο Μόναχο και στη Στοκχόλμη. Διετέλεσε κορυφαίος στο βιολί και στη βιόλα στην Ορχήστρα της ΕΛΣ, ενώ εργάστηκε στη Φιλαρμονική του Άουγκσμπουργκ και την Καμεράτα. Υπήρξε μέλος της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων. Παίζει σε βιόλα των Giuseppe, Antonio & Giovanni Gagliano του 1800 (χορηγία της Handelsbanken Sverige).

Έχοντας αποσπάσει υποτροφίες και βραβεία σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς, η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα συμπράττει τακτικά με σπουδαίους καλλιτέχνες και εμφανίζεται ως σολίστ σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Σκριάμπιν στη Μόσχα, του Εϊλάτ στο Ισραήλ και του Ζάλτσμπουργκ. Έχει πραγματοποιήσει περιοδείες στην Κίνα και τη Νότια Κορέα, ενώ το 2022 έκανε το ντεμπούτο της στο Κοντσέρτχαους της Βιέννης.

Share This Story, Choose Your Platform!