Μεγάλες Ορχήστρες ‒ Μεγάλοι Ερμηνευτές. Ο αγαπημένος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προσφέρει στους ακροατές του, στην αρχή της νέας χρονιάς, μια συναυλία αφιερωμένη αποκλειστικά σε έργα Wolfgang Amadeus Mozart, τα οποία θα παρουσιάσει ο αριστοτέχνης του είδους Sir András Schiff, σε διπλό ρόλο σολίστ και μαέστρου, πλαισιωμένος από την ορχήστρα Cappella Andrea Barca.

O διαπρεπής πιανίστας και αρχιμουσικός, παγκοσμίως γνωστός για τις σημαντικές του ερμηνείες αναφοράς στο μοτσάρτιο ρεπερτόριο, θα καθοδηγήσει το διεθνές σύνολο που ίδρυσε ο ίδιος το 1999, στη θρυλική Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα του Μότσαρτ, μια από τις διασημότερες και πολυπαιγμένες όλων των εποχών. Την ίδια βραδιά, ο σερ Αντράς Σιφ, ως βιρτουόζος σολίστ, θα ερμηνεύσει δύο αριστουργηματικές συνθέσεις για πιάνο και ορχήστρα του μεγάλου Αυστριακού: τα Κοντσέρτα αρ. 23 σε λα μείζονα και αρ. 27 σε σι ύφεση μείζονα.

Οι μουσικοί του συνόλου Καπέλα Αντρέα Μπάρκα δραστηριοποιούνται διεθνώς ως  επιτυχημένοι σολίστ και μέλη σχημάτων μουσικής δωματίου, αλλά δεν ανήκουν σε συγκεκριμένες ορχήστρες. Επελέγησαν προσωπικά από τον σερ Αντράς Σιφ για την ερμηνεία όλων των κοντσέρτων για πιάνο του Μότσαρτ, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Μότσαρτ» του Ζάλτσμπουργκ (1999-2005).

Υπό τη διεύθυνση του σερ Αντράς Σιφ, η Ορχήστρα διεύρυνε προοδευτικά τους ορίζοντές της. Από το 1999 μέχρι σήμερα, μαέστρος και μουσικοί διοργανώνουν το ετήσιο Φεστιβάλ Omaggio a Palladio (Αφιέρωμα στον Παλλάντιο) στο Τεάτρο Ολίμπικο της Βιτσέντσα, όπου ανέβασαν το 2001 την όπερα «Έτσι κάνουν όλες» του Μότσαρτ. Επίσης, από το 2004 έως το 2007, η Ορχήστρα συμμετείχε ως προσκεκλημένη στο Kunstfest (Φεστιβάλ Τεχνών) της Βαϊμάρης. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε πολυάριθμες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ περιόδευσε και στις ΗΠΑ κατά το Έτος Μότσαρτ (2006). Ακόμη, έχει εμφανιστεί σε κορυφαίες πολιτιστικές διοργανώσεις, όπως το Beethovenfest (Φεστιβάλ Μπετόβεν) της Βόννης (2008, 2010) κ.ά. Το 2019, πραγματοποίησε περιοδεία τριών εβδομάδων στην Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ). Επίσης, το 2020 και το 2023, παρουσίασε τους «Γάμους του Φίγκαρο» και τον «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Μότσαρτ» του Ζάλτσμπουργκ.

Φιλοδοξία του Σερ Αντράς Σιφ είναι η Καπέλα Αντρέα Μπάρκα να παρουσιάζεται στο κοινό, κατά τρόπον ώστε τα μέλη της να αναδεικνύονται τόσο ως σολίστ όσο και μουσικοί δωματίου. «Αυτό που επιδιώκω ως μαέστρος είναι να επεκτείνω τη μουσική δωματίου· είναι ένα μουσικό σχήμα εξαίρετων σολίστ, αλλά προπαντός ερμηνευτών μουσικής δωματίου. Σε αυτή την ορχήστρα, υπάρχουν πολλά μέλη κουαρτέτων εγχόρδων, και το κουαρτέτο εγχόρδων αποτελεί το αποκορύφωμα της μουσικής δημιουργίας. […] Δεν υπάρχει χώρος για εγωκεντρισμό. Το σύνολο αυτό βασίζεται στη φιλία, την κατανόηση, την ισότητα και σε κοινά ιδεώδη: αισθητικά, μουσικά και ανθρώπινα».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ

Share This Story, Choose Your Platform!