Το ΙΝΚ του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει για πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο παγκόσμιας περιοδείας. Το ΙΝΚ είναι φτιαγμένο σαν ένα σκοτεινό όνειρο με θέμα τον πόθο και την ακύρωση. Κάτω από μια ασταμάτητη βροχή, μέσα σ’ ένα πλημμυρισμένο τοπίο ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μαζί με τον Šuka Horn ενσαρκώνουν το δίπολο του ΙΝΚ. Η παράσταση αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς σ’ όλο τον κόσμο και θα ολοκληρώσει τη διεθνή περιοδεία της στο ανακαινισμένο ιστορικό Theatre de la Ville του Παρισιού, αμέσως μετά τις παραστάσεις της Αθήνας.

Ένα έργο για δύο

Μια δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Το ΙΝΚ στην πρώτη του εκδοχή ξεκίνησε το 2021 ως ανάθεση και συμπαραγωγή  των Torinodanza Festival / Teatro Stabile di Torino – Teatro Nazionale + Fondazione I Teatri / Festival Aperto – Reggio Emilia. 

Η ολοκλήρωση του έργου και η παγκόσμια περιοδεία του ΙΝΚ έχουν συμπαραγωγούς την Biennale de la Danse de Lyon 2023, το Sadlers Wells London, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι artist in residence στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Θερμές ευχαριστίες στον Θεόδωρο Κουρεντζή που έκανε δώρο στο ΙΝΚ τη διεύθυνση και την ηχογράφηση της μουσικής, και στον Δημήτρη Κορρέ για την αδιάκοπη και ιδιοφυή τεχνική του υποστήριξη.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες άνω των 15 ετών

Share This Story, Choose Your Platform!