Οι καλλιτεχνικές κοινότητες, Insistrum και Knoddo, παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση “ΗiVerid Μind”, από 24 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου, στο Booze Cooperativa στο Μοναστηράκι.

Με αφορμή αυτήν τη συνεργασία, η έκθεση HiVerid Mind επιχειρεί να αναδείξει θραύσματα μιας υβριδικής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια γυναικών δημιουργών και διοργανωτών. Σχηματίζοντας μια κολεκτίβα νεαρών γυναικών, κοινοποιούμε τη δική μας προσπάθεια ανάδειξης μιας αφιλτράριστης οπτικής ως προς τη θέαση της έννοιας του “καθημερινού” και του “προσωπικού”. Οι προαναφερθείσες έννοιες, έτσι, συνυφαίνονται και από τις μονάδες γεννιέται το σύνολο, ο συλλογικός νους.

Λίγα λόγια για το θέμα:

Είναι εκείνο το σημείο τομής, όπου ο απτός, συνειδητός κόσμος συναντά τον άυλο, τον ψηφιακό και σε αυτό το ελάχιστο κοινό σημείο συνάντησης βρίσκεται ο συλλογικός νους. Μέσα από θραύσματα της πραγματικότητας, ο θεατής μπορεί να δει πλέον μέσα από την κλειδαρότρυπα, αυτή τη φορά, όμως, η πόρτα οδηγεί έξω από τους τέσσερις τοίχους που χτίζουμε γύρω μας. Υπάρχοντας μεμονωμένα στο προσωπικό κελί του, το άτομο τείνει να αγνοεί το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα εξάγωνα μαζί σχηματίζουν την κηρήθρα, μέσα στην οποία ζουν και εργάζονται όμοιοι μεταξύ ομοίων. Αυτό συνεπάγεται την υιοθέτηση μιας ταυτόχρονης αίσθησης απώλειας και ανακάλυψης, καθώς και την αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο οι παραμορφώσεις και τα θραύσματα στις ζωές και τις ταυτότητές μας συμβάλλουν σε μια κοινή συλλογική συνείδηση.

Η προαναφερθείσα κατάσταση καταλήγει στο λεγόμενο hive mind ή – ελληνιστί – συλλογικός νους. Η πραγματικότητα συναντά την παραμόρφωση μέσω της υποκειμενικής ματιάς και με τη συλλογή πολλαπλών τέτοιων, η έκθεση hiVerid mind έχει ως στόχο να μας βοηθήσει να αγκαλιάσουμε πλήρως την υβριδική μας φύση και να κατανοήσουμε ότι η ύπαρξη μιας σταθερής ταυτότητας δεν είναι απαραίτητη. Είναι απολύτως αποδεκτό να κατοικούμε στο χώρο μεταξύ των κατηγοριών, αρκεί να έχουμε επίγνωση της κατάστασης του ζειν.

Τελικά, η επίγνωση, η παρουσία και η αποδοχή των υβριδικών μας μορφών επιτρέπει μια βαθιά εξερεύνηση του εαυτού μας και των συνδέσεών μας με τους άλλους. Μπορούμε να ανακαλύψουμε την ομορφιά και τη δύναμη στην πολυπλοκότητα και την ποικιλομορφία των ταυτοτήτων μας, υφαίνοντας μαζί ένα μωσαϊκό εμπειριών και προοπτικών. Κάνοντας δικές μας τις παραμορφώσεις και τις ψηφίδες της πραγματικότητάς μας, ωθούμε τους εαυτούς μας να αγκαλιάσουμε την πληρότητα του HiVerid Mind.

Δελτία εισόδου στο Eventbrite. Είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, την τοποθεσία και τις ώρες λειτουργίας, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του event.

Share This Story, Choose Your Platform!