Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει στον νέο της χώρο την Κυριακή 13 Νοεμβρίου την έκτη ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη με τίτλο «Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει».

Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση και κάτοψη του νέου εκθεσιακού χώρου κατέχει δεσπόζουσα σημασία στην συγκρότηση της έκθεσης. Τα περίπου σαράντα έργα παρουσιάζονται ως τμήματα μιας σύνθεσης – εγκατάστασης, αναπτύγματα των εννοιολογικών και εικαστικών αναζητήσεων του καλλιτέχνη.

Η διαδικασία της σύνθεσης είναι ο πυρήνας του εικαστικού έργου του Μάριου Φούρναρη. Η σχέση των υλικών και η σύνδεση μεταξύ διαφορετικών, ποικίλων αντικειμένων της καθημερινότητας δομούν και καθορίζουν μορφολογικά το κάθε έργο. Κάθε γλυπτική σύνθεση είναι το ανάπτυγμα άλλοτε μιας αυθόρμητης δημιουργικής παραγωγής και άλλοτε μιας προβληματικής πάνω σε θέματα καθημερινά, κοινωνικά, πολιτικά. Οι συνθέσεις του είναι ένα παιχνίδι συμβολισμών, ισορροπιών και αντιθέσεων.

Η εικαστική του δημιουργία δίνει έμφαση σε ευτελή, ασήμαντα, καθημερινά αντικείμενα και βασίζεται φιλοσοφικά στις έννοιες της ιστορίας, της μνήμης, του χρόνου, της φύσης, της συλλογικότητας, της ανθρωπότητας, της φτώχειας. Ο άνθρωπός, τα δικαιώματά του και το περιβάλλον απέναντι στην ανελέητη και ανεξέλεγκτη οικονομική ανάπτυξη και στις κερδοσκοπικές ιδεοληπτικές πολιτικές της είναι μερικά από τα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν τον καλλιτέχνη και σχολιάζει κριτικά μέσα από τα έργα του.

Ο Μάριος Φούρναρης μελετά σε βάθος την ιστορία και την ιστορία της τέχνης και θίγει εκ νέου, στο σήμερα του, το ζήτημα της ύπαρξης μιας τέχνης με κοινωνικό χαρακτήρα.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκη Παπασπύρου, ιστορικός τέχνης

Η έκθεση συνοδεύεται από ενημερωτικό φυλλάδιο στη διάθεση του κοινού και από κατάλογο 100σελίδων σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων προς πώληση.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγκαίνια Έκθεσης: Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00

Διάρκεια Έκθεσης: 13 Νοεμβρίου 2022 έως 11 Μαρτίου 2023 (17 Δεκεμβρίου 2022 έως 12 Ιανουαρίου 2023 η έκθεση θα παραμείνει κλειστή)

Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη:12:00 – 20:00

Παρασκευή: 12:00.– 20:00

Σάββατο: 12:00 – 16:00

(Κυριακή-Τετάρτη: Κλειστά)

Share This Story, Choose Your Platform!