Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου», παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη με τίτλο Όνειρο στα δέντρα.

Η Έλλη Κουτσουκέλλη, παρουσιάζει δεκαπέντε μεγάλα έργα της με παστέλ και κάρβουνο σε χαρτί, με θέμα το δέντρο. Η εικόνα του δέντρου απασχολεί από καιρό τη ζωγραφική της Έλλης Κουτσουκέλλη, που κινείται πάντα ανάμεσα στο εικονικό και το ανεικονικό, με ένα ύφος ιδιαίτερα χειρονομιακό. Όμως στα τωρινά έργα της, η περιγραφική αναπαράσταση έχει δώσει τη θέση της σε μια αφαιρετική προσέγγιση της απεικόνισης, όπου κυριαρχεί το στοιχείο του λαμπερού χρώματος μέσα σε αυστηρές μονοχρωμίες του κόκκινου και του μπλε. Οι μορφές αποδίδονται μέσα στο φως που πηγάζει από το λευκό του χαρτιού, το οποίο αναδεικνύεται σε δομικό στοιχείο της σύνθεσης.

H επιμελήτρια της έκθεσης, Ελισάβετ Πλέσσα, σημειώνει στο προλογικό κείμενό της για τον κατάλογο: «Σχηματίζοντας τα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων στις περιοχές όπου το χρώμα δεν έχει καλύψει το χαρτί, η Κουτσουκέλλη δημιουργεί τις μορφές της όχι με αυτό που υπάρχει αλλά με αυτό που δεν υπάρχει. Μέσα από τη ζωγραφική αντιστροφή θετικής και αρνητικής εικόνας προβάλλουν δέντρα αέρινα, που διαγράφονται άυλα μέσα σε φωτεινά αυλάκια του χαρτιού, κομμάτια φωτός ανάμεσα σε φυλλώματα χρώματος, σιλουέτες ντεκουπαρισμένες πάνω στο λευκό της πνευματικότητας, σαν όνειρα που αποτυπώθηκαν στο φως».

Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 19:00 – 22:00

Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιανουαρίου – 17 Φεβρουαρίου 2024

Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα,10671, τηλ. 210-3607598, 3607546, www.ekfrasi-art.gr ,[email protected]
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12.00- 20.00, Τετάρτη:12.00-18.00, Σάββατο: 12.00 – 15.00  Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Share This Story, Choose Your Platform!