Με σημαντική προσέλευση κόσμου συνεχίζεται στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού η έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου με τίτλο «Εύρεσις και Επανευρέσεις».

Η επέτειος 2 αιώνων από την εύρεση στην Τήνο της θαυματουργής Εικόνας της Μεγαλόχαρης δίνει σε 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου καθώς και σε προσκεκλημένους συναδέλφους τους αφορμή εικαστικών προσεγγίσεων για το γεγονός της Εύρεσης και την ιστορία και τα έθιμα γύρω από αυτήν. Οι προσεγγίσεις αυτές συνδυάζουν το διαχρονικό με το σύγχρονο.

© Φωτογραφία Χρύσα Παρασκευά

Πρόκειται για μία έκθεση που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής, Workshop Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation, Νέα Μέσα, Video Art, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες επαναπροσδιορίζουν οι ίδιοι το γεγονός της Εύρεσης.

Εξου και η επιλογή του τίτλου της έκθεσης « Εύρεσις και Επανευρέσεις»  από τον επιμελητή της κ. Ν. Π. Παΐσιο.

© Φωτογραφία Χρύσα Παρασκευά

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

artemis*, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΒΑΪΝΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,  ΓΑΪΤΗΣ  ΜΑΝΘΟΣ, ΓΚΙΖΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΛΥΝΗ  ΕΛΕΝΗ,  ΚΑΜΙΝΑΡΑ ΧΑΡΑ, ΚΟΛΙΠΕΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΛΗΔΑ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΜΑΡΙΝΕΤΑ ΜΑΚ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΥΡΑΡΙΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ  ΧΡΥΣΑ, ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗ  ΛΙΖΑ, ΠΟΔΙΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΑΒΑΡΗ  P. EΛΕΝΗ, ΣΚΑΛΚΩΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ  ΜΑΝΟΛΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΣΥΛΙΚΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, JOHNPHEENEY, ZBYNEKCERVEN – PHEENEY, ΦΟΡΤΩΜΑ ΣΟΦΙΑ, ΧΑΤΖΙΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

© Φωτογραφία Χρύσα Παρασκευά

Οργάνωση: Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου

Συνδιοργανωτής: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Χώρος Έκθεσης, δ/νση: Μέγαρο Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, Χώρα Τήνου

Επιμέλεια έκθεσης: Ν. Π. Παΐσιος

Διάρκεια έκθεσης: 24 Απριλίου – 31 Αυγούστου 2024

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –  Παρασκευή: 9:00 – 14:30, Σάββατο: 16:00 – 19:00

Share This Story, Choose Your Platform!