Το 2022, η Art Athina, o μεγαλύτερος εικαστικός θεσμός της χώρας, συμπλήρωσε 25 διοργανώσεις. Η  επέτειος γιορτάστηκε με την έκδοση του πολυτελούς λευκώματος “Art Athina 1993-2022”.

1997. Αποκόμματα Τύπου

Στις 360 σελίδες του λευκώματος περιλαμβάνεται πρωτότυπο υλικό της κάθε διοργάνωσης (κατάλογοι, αφίσες, ενημερωτικά φυλλάδια, δελτία Τύπου κ.α.) που πλαισιώνεται από φωτογραφικό υλικό, δημοσιεύματα και χρονολόγιο της επικαιρότητας κάθε χρονιάς.

2019. Επισκέπτες της Art Athina

Στο λεύκωμα αποτυπώνεται η συμβολή της Art Athina στη δικτύωση της τοπικής εικαστικής σκηνής και ο κομβικός της ρόλο στην πολιτιστική ζωή της χώρας. Εκατοντάδες χώροι τέχνης, καλλιτέχνες, επιμελητές, που συνέβαλαν στη δημιουργία, εξέλιξη και επιτυχία του θεσμού καταγράφονται στην έκδοση σε ένα «ταξίδι» στις τρείς τελευταίες δεκαετίες της ελληνικής σύγχρονης τέχνης.

2007. Γιάννα Γραμματοπούλου, Μαρίνα Λαμπράκη-
Πλάκα

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης αποφάσισε να κυκλοφορήσει το επετειακό λεύκωμα σε δύο μορφές: την έντυπη, συλλεκτικού χαρακτήρα, σε αυστηρά 300 αντίτυπα που δεν πωλούνται και σε ψηφιακή μορφή μέσω qr code με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Μαρία Παναγίδου,Ιλεάνα Τούντα, Τζούλια Δημακοπούλου, Γιώργος Καρτάλος, ΓιάνναΓραμματοπούλου, Μαρία Μαραγκού, Γιάννης Καλλιγάς, Συραγώ Τσιάρα

Την έκδοση προλογίζουν οι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Συραγώ Τσιάρα, η πρώτη πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Τζούλια Δημακοπούλου και το διοικητικό συμβούλιο του φορέα που αποτελείται από τους Γιάννα Γραμματοπούλου- πρόεδρο, Γιώργο Καρτάλο- αντιπρόεδρο, Γιώργο Γεωργακόπουλο- γενικό γραμματέα, Γιάννη Καλλιγά- ταμία και Στάθη Παναγούλη-μέλος/έφορο εκδηλώσεων.

Επιμέλεια έκδοσης: Γιάννης Ασδραχάς

Διαστάσεις: 34 × 24 εκ.

Share This Story, Choose Your Platform!