Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 και ώρα 8:30 μ.μ. στην ομιλία των Καθηγητών ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, αν. Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και ΕΥΑΝΘΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, τακτικού Καθηγητή της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο τμήμα Ιστορία και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

     

Η ομιλία των δύο σπουδαίων Ακαδημαϊκών πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου τους με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, 50 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» από τις Εκδόσεις Πατάκη και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της μεγάλης Έκθεσης «1922-2022, Σ. Παπαλουκάς, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου, Ιστορίες Μνήμης και Τέχνης», που φιλοξενείται στο Ι.Α.Μ.Υ. μέχρι τις 27 Ιουλίου 2022. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί και ένα εξαιρετικό βίντεο – μουσικό αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μετά την ομιλία των κυρίων Συρίγου και Χατζηβασιλείου, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει η ιστορικός και αρχειονόμος Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ.

Share This Story, Choose Your Platform!