Σε ισχύ το θερινό ωράριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών.

Το θερινό ωράριο θα ισχύει ως τις 30 Σεπτεμβρίου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Δευτέρα έως Παρασκευή από 8.00 έως 14.45

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΩΚΑΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή από 8.00 έως 14.45

*Τον Αύγουστο η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή λόγω της ετήσιας απολύμανσης, απεντόμωσης και καθαρισμού των κτηριακών της εγκαταστάσεων.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει σήμερα 215.000 τόμους και εμπλουτίζεται συνεχώς. Εξέχουσα θέση κατέχουν οι συλλογές σπάνιων βιβλίων, αρχείων περιοδικών/εφημερίδων και έργων τέχνης (πίνακες, χαρακτικά, γλυπτά).

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης το περιεχόμενο  της βιβλιοθήκης είναι ορατό  στο κοινό μέσω του ανοικτού δημόσιου  ηλεκτρονικού καταλόγου  των τεκμηρίων της στη διεύθυνση https://patraslibrary.openabekt.gr/, καθώς και του αποθετηρίου των ψηφιακών συλλογών της στη διεύθυνση http://repository-dbp.ekt.gr/dbp/ . Η ψηφιοποίηση υλοποιήθηκε μέσω  του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με έμφαση σε σπάνια τεκμήρια της τοπικής κυρίως συλλογής.

Παράλληλα, κάθε χρόνο εκπονούνται προγράμματα φιλαναγνωσίας και ερευνητικά πρότζεκτ για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις κυρίως με θέμα το βιβλίο και προβολές αρχειακού υλικού.

Προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών είναι η βιβλιοθηκονόμος κ. Αικατερίνη Κούρου

Share This Story, Choose Your Platform!