Τίτλος:
Ίακωβος Καμπανέλλης – Ο ανανεωτής της νεοελληνικής δραματουργίας.

Επιμέλεια:
Σίσσυ Παπαθανασίου

Μετάφραση:
Δήμητρα Ιωάννου

Είδος:
Λεύκωμα

Εκδόσεις:
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Γλώσσα:
Ελληνικά, Αγγλικά

Έτος κυκλοφορίας:
2022

Σελίδες: 472

Share it!

Στο πλαίσιο του εορτασμού του «Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης» που ανακήρυξε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του λογοτέχνη, εκδόθηκε το λεύκωμα Ίακωβος Καμπανέλλης – Ο ανανεωτής της νεοελληνικής δραματουργίας.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης υπήρξε κορυφαίος Έλληνας Μεταπολεμικός δραματουργός, διανοούμενος και ακαδημαϊκός. Υπήρξε σεναριογράφος, ποιητής, λογοτέχνης, στιχουργός, ηθοποιός, δημοσιογράφος. Κινητήριος δύναμη στο έργο του η πολιτική του σκέψη και η καταγραφή μέσα από αυτή της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το δίγλωσσο λεύκωμα Ιάκωβος Καμπανέλλης – Ο ανανεωτής της νεοελληνικής δραματουργίας, είναι μια έκδοση που συνοδεύει την έκθεση Στη χώρα Καμπανέλλη. Νάξος – Μαουτχάουζεν – Αθήνα. Παρουσιάζει το πολύπλευρο έργο του Ι. Καμπανέλλη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, συνεντεύξεις, κείμενα και μαρτυρίες. Τόσο το έργο του όσο μια η προσωπική του πορεία αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο στην πολυσέλιδη, υψηλής ποιότητας έκδοσης του Υπουργείου.