ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:
ΜΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

WEBINAR ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ | ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Σεβασμός, συναίνεση, ασφάλεια. Ένα εργαστήριο ενημέρωσης για το πώς η σεξουαλική αγωγή μπορεί να αποτελέσει βασικό όπλο αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης.

Με ποιους τρόπους – μέσω της κατάλληλης εκπαιδευτικής παρέμβασης – μπορούμε  να αποτρέψουμε τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον; Με αφορμή την εισαγωγή του μαθήματος της Σεξουαλικής Αγωγής τη σχολική χρονιά 2021-22, αλλά και τα περιστατικά σεξουαλικής βίας που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να ενδυναμωθούν, ώστε μέσα από παρεμβάσεις σεξουαλικής εκπαίδευσης να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες πρόληψης και προστασίας για τις μαθήτριες και τους μαθητές τους.

Ο δεύτερος κύκλος του εργαστηρίου της Σεξουαλικής Αγωγής θα επαναληφθεί με μία σειρά τεσσάρων δίωρων διαδικτυακών συναντήσεων, μέσα στον Φεβρουάριο.

*Ο ίδιος κύκλος πραγματοποιείται τρεις φορές μέσα στη σχολική χρονιά.

Συντελεστές: 
Μαργαρίτα Γερούκη: PhD, πρώην σχολική σύμβουλος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια για θέματα σεξουαλικότητας και φύλου στο Πανεπιστήμιο Jyväskylä (Φινλανδία)
Λίνα Λυκομήτρου: Ψυχοθεραπεύτρια και Ιδρυτικό μέλος της δράσης «Άγγιγμα και Όρια»
Χριστίνα Ρασιδάκη: ΜΑ Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών

Απευθύνεται σε: 
Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων

Ημερομηνίες & ώρες Β’ Κύκλου: 
Τις Δευτέρες, 7, 14, 21 & 28 Φεβρουαρίου 2022
17:00 – 19:00

Κόστος συμμετοχής: 
Δωρεάν

Πληροφορίες:
E-mail: [email protected]

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ONASSIS

Share it!