Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας στον κόσμο, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας L’Arminuta με την παρουσία του σκηνοθέτη Giuseppe Bonito.

Τετάρτη 02 Νοεμβρίου, ώρα 20.30 – Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 10671 Αθήνα

Η ταινία είναι στα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Ο εκδοτικός οίκος Historical Quest σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στα ιταλικά ιστορικά βιβλία. Θα παρουσιαστούν βιβλία ιστορικής έρευνας σημαντικών Ιταλών συγγραφέων, τα οποία έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στην Ελλάδα από τον εκδοτικό οίκο Historical Quest σε συνεργασία με τον ιταλικό εκδότη Laterza.

Πέμπτη 03 Νοεμβρίου8.00 μ.μ., στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Πατησίων 44, 10433 Αθήνα

Σκηνοθεσία: Alessandra Maioletti, από μια ιδέα των Antonio Crescenzi και Alessandra Maioletti, με την υποστήριξη των: Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα με πόρους από το Ελληνογερμανικό Ταμείο Μέλλοντος, Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, ΕΚΟΜΕ, Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο, KickStarter, ΔΕΣΦΑ, RFG. Υπό την αιγίδα της: ΕΟΤ, Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, Δήμος Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα 16.00 – Σινεμά Δαναός, Λεωφ. Κηφισίας 109, 11524 Αθήνα

Προβολή της ταινίας Accattone (1961), η οποία σημαδεύει το ντεμπούτο του μαέστρου Πιέρ Πάολο Παζολίνι ως σκηνοθέτης.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, ώρα 7.00 μ.μ., στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47, 10433 Αθήνα

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο θα διοργανωθούν δύο εργαστήρια παραγωγής φρέσκων ζυμαρικών με το Ίδρυμα Casa Artusi, το πρώτο κέντρο γαστρονομικού πολιτισμού αφιερωμένο στην ιταλική σπιτική κουζίνα.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 17.00 και ώρα 19.00 – Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47, 10433 Αθήνα. Δωρεάν με κράτηση και επιβεβαίωση. Για κρατήσεις: [email protected]

Share This Story, Choose Your Platform!