Την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση μελέτης  της κατασκευής τελεφερίκ στο Δικταίο Άντρο ζήτησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του αναπτυξιακού οργανισμού «Δαίδαλος Α.Ε.» Ευάγγελος Κουτάντος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η κ. Μενδώνη έδωσε οδηγίες για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξει παρέκκλιση του χρονοδιαγράμματος του έργου.

Η δημιουργία τελεφερίκ στην ανατολική πλευρά του Δικταίου Άντρου αποτελεί μέρος έργου προγραμματικής σύμβασης με προϋπολογισμό 15,3 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στην οποία περιλαμβάνονται εργασίες αναβάθμισης του πολιτιστικού χώρου όπως οι βραχοστερεώσεις στα εξωτερικά πρανή και στο εσωτερικό του σπηλαίου, η ανάδειξη του χώρου μέσω φωτισμού, η ανάπλαση της Πλατείας Ευρώπης και η αποκατάσταση των μονοπατιών περιήγησης του Σπηλαίου.

Η ολοκλήρωση του τελεφερίκ  θα διευκολύνει την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο από όλα τα εμποδιζόμενα άτομα, κάτι που εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού για ομαλή προσβασιμότητα όλων των πολιτών στα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Παράλληλα, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των υποδομών και στην ποιότητα υπηρεσιών του αρχαιολογικού χώρου, αναδεικνύοντας ένα σπουδαίο σημείο πολιτισμού και δημιουργώντας έναν πόρο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Share This Story, Choose Your Platform!