Παρουσιάζονται 300 αρχαιολογικά ευρήματα από 52 μουσεία, συλλογές και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και από την Ιταλία και το Βατικανό.

Οι πολλαπλές πτυχές της έννοιας του Κάλλους στην καθημερινή ζωή και τον φιλοσοφικό λόγο της αρχαίας Ελλάδας παρουσιάζονται στη μεγάλη αρχαιολογική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά», που θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022. Η έκθεση, που δημιουργήθηκε από τον πρώην Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης Καθηγητή Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, σε επιμέλεια του ίδιου και του Επιμελητή Αρχαιοτήτων, Δρ Ιωάννη Δ. Φάππα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της L’Oréal.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 300 αρχαιολογικά ευρήματα από 52 μουσεία, συλλογές και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και από την Ιταλία (την ιταλική χερσόνησο και τη Σικελία) και το Βατικανό. Η συντριπτική πλειοψηφία εμφανίζεται για πρώτη φορά έξω από τα μουσεία της προέλευσής τους. Συναντιούνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ώστε να δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ιδανικού του Κάλλους. Τα επιλεγμένα εκθέματα χρονολογούνται κυρίως από τον 7ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ. -δηλαδή από την αρχαϊκή έως την ελληνιστική περίοδο- και συμπληρώνονται από μερικά έργα ρωμαϊκής εποχής, στις περιπτώσεις που από τις αρχικές δημιουργίες των προηγούμενων περιόδων έχουν διασωθεί μόνο αντίγραφα.