Διαδικτυακή ομιλία με θέμα «#NeapolisAthina: και τώρα και τότε. Παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης για την ιστορία της Νεάπολης Εξαρχείων»

Share it!

Ολοκληρώνεται ο κύκλος διαδικτυακών ομιλιών που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της δράσης «Το Επιγραφικό Μουσείο και τα Εξάρχεια: Ιστορίες μιας γειτονιάς», μιας συνεργασία του Επιγραφικού Μουσείου και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, με την έβδομη και τελευταία ομιλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 19:00. Η ομιλήτρια, κα Λουίζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος, θα παρουσιάσει την έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με θέμα: «#NeapolisAthina: και τώρα και τότε» και με επιμέλεια της κας Καραπιδάκη.

Το Επιγραφικό Μουσείο / The Epigraphic Museum

Σκοπός της δράσης «Το Επιγραφικό Μουσείο και τα Εξάρχεια: Ιστορίες μιας γειτονιάς» είναι η διερεύνηση και ανάδειξη πτυχών της ιστορίας των Εξαρχείων και των ανθρώπων που ζουν ή έζησαν στην περιοχή. Ο κύκλος των διαδικτυακών ομιλιών, κάθε δεκαπέντε ημέρες, αναδείκνυε ένα νέο θέμα, όπως «Αστικό τοπίο και όροι συμμετοχής: Η περίπτωση των Εξαρχείων» και «Τα Εξάρχεια των λογοτεχνών 1880- 1944: Γ. Σουρής, Κ. Παλαμάς, Ν. Λαπαθιώτης, Μ. Πολυδούρη, φιλολογικά σαλόνια και καφενεία». Με τη συνδρομή του Αρχείου της ΕΡΤ και του Αρχείου ΜΙΕΤ/ΕΛΙΑ προβλήθηκε και αρχειακό υλικό. Ο κύκλος αυτός κλείνει με την παρουσίαση της έκθεσης για την ιστορία της περιοχής της Νεάπολης.

Για να λάβετε τον σύνδεσμο παρακολούθησης της παρουσίασης, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στην ακόλουθη φόρμα https://forms.gle/MRVR3Rt1xtoJGPQQ7

Περισσότερες πληροφορίες: https://epigrafikomouseiodrasi.blogspot.com/