Share it!

«Μεγαλώνουμε την πόλη – Κατασκευάζουμε το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού» – Δήμος Αθηναίων: Στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα και οι τρεις συμβάσεις για τη Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Ύστερα από περίπου μία δεκαετία αναμονής και στασιμότητας, η σημερινή δημοτική αρχή της Αθήνας, προχωρά στην παρουσίαση του προγράμματος, καθώς και των τριών συμβάσεων που έχουν καταρτιστεί μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα για τη μεγαλύτερη χωροταξική, πολεοδομική, αναπτυξιακή και κοινωνική παρέμβαση στην πόλη: Τη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Χρειάστηκαν 14 μήνες συστηματικής δουλειάς, λεπτομερών μελετών και εκτενών διαπραγματεύσεων με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο και δυναμικό σχέδιο που θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό το νέο του ποδοσφαιρικό «σπίτι» και στους Αθηναίους δύο πολύτιμους και μεγάλης έκτασης ελεύθερους χώρους πρασίνου.

O Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, παρουσίασε λεπτομερώς το Πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης και τις τρεις Συμβάσεις μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και το χρονοδιάγραμμα για το αναπτυξιακό αυτό εγχείρημα, που θέτει τα θεμέλια μιας νέας εποχής για την πόλη: Ένα έργο – σταθμό που θα επεκτείνει και θα αναβαθμίσει την πρωτεύουσα και παράλληλα θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του ένα υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων, διεθνών προδιαγραφών FIFA/UEFA 4 αστέρων.

«Θα χρειαστεί ομαδική δουλειά, με τη μπάλα χαμηλά»

«Σήμερα νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για το ότι ένας Δήμος όχι μόνο τολμά, αλλά σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αυτού του μεγέθους και αυτής της ποιότητας. Αναμφίβολα, πρόκειται για την ουσιαστική «ενηλικίωση» της Αυτοδιοίκησης, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα πως μπορεί -στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών δήμων- να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα», τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μπακογιάννης και συμπλήρωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Δε θέλω να τα παρουσιάσω όλα «ρόδινα». Θα χρειαστεί πάρα πολλή δουλειά. Ομαδική δουλειά με τη μπάλα «χαμηλά». Ο Ερασιτέχνης, η ΠΑΕ, η ΑΕΠ Ελαιώνα, ο Δήμος, όλες οι Αθηναίες και όλοι οι Αθηναίοι. Είμαι, όμως, πάρα πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Όταν συνεργαζόμαστε, όταν βγαίνουμε από τα «καβούκια» μας και ξεπερνάμε εγωισμούς, κερδίζουμε όλοι. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

«Ελπίζω να πετύχουμε τη συναίνεση»

Ο κ. Μπακογιάννης, εξήγησε ότι πρόκειται για «μια πολύ περίπλοκη και δύσκολη υπόθεση» για την οποία, από την προηγούμενη μέρα, ενημέρωσε αναλυτικά τις μεγαλύτερες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να έχουν, όπως είπε, την πλήρη εικόνα και να είναι έτοιμοι για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης. «Καλούμαστε ως σώμα να λάβουμε μια ιστορική απόφαση. Προσπαθώ συνειδητά και συστηματικά για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, και ελπίζω να την πετύχουμε. Έργα με την καταλυτική σημασία της Διπλής Ανάπλασης, που εξ ορισμού ξεπερνούν τον ορίζοντα μιας θητείας, οφείλουν να είναι πέρα και πάνω από παρατάξεις, και ιδεολογίες. Κόμματα και χρώματα. Και αν είναι η Διπλή ανάπλαση να έχει χρώμα, ας είναι το πράσινο του περιβάλλοντος και του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, τους Κορμοράνους τους πλήρωσε η Αθήνα ακριβά και ελπίζω το πάθημα να έχει γίνει μάθημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.\

photo2 (3) - Αντιγραφή

Ευχαριστίες

Προτού ξεκινήσει την παρουσίαση της Διπλής Ανάπλασης, ο Δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Μαλακατέ, καθώς και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Π.Α.Ο. κ. Αλαφούζο για την εξαιρετική συνεργασία μαζί τους, τονίζοντας ότι η «ενότητα της οικογένειας του Παναθηναϊκού δεν είναι απλώς ικανή, αλλά αναγκαία προϋπόθεση για να πετύχει το έργο», ενώ απηύθυνε ευχαριστίες στους εκπροσώπους της ΑΕΠ Ελαιώνα, στους Υπουργούς κ. Γεωργιάδη, κ. Σκυλακάκη και κ. Γεραπετρίτη «για την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια», καθώς και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό «για την αποφασιστικότητά του». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους στενούς συνεργάτες του, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Αλέξανδρο Τσιατσάμη, τον Αντιδήμαρχο, Βασίλη Αξιώτη, τη νομική σύμβουλο, Νατάσσα Σίμου, τον τεχνικό σύμβουλο Βασίλη Φακίτσα, που εργάστηκαν κατά τη διάρκεια όλων των διαπραγματεύσεων, αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου, που στο σύνολό τους, είπε, «υπερέβησαν εαυτούς».

To αναλυτικό πρόγραμμα καθώς τις τρεις συμβάσεις για τη Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

https://www.cityofathens.gr/node/37498

**Η αναλυτική παρουσίαση για τη Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς και οι τρεις προς υπογραφή συμβάσεις, περιέχονται σε αυτό το λινκ: