Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, με τρία μουσικά σχήματα του Οργανισμού.

Share it!

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη  και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, με τρία μουσικά σχήματα του Οργανισμού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ξεκινάει τις εκδηλώσεις του την Πέμπτη 24 και συνεχίζει την Παρασκευή 25 Ιουνίου με τη θεατρική παράσταση «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» από το Άρμα Θέσπισος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Στις 5 Ιουλίου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσιάζει την Οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» και τις «Επτά Ωδές» από τον Ύμνο εις την Ελευθερία του Νικολάου Μάντζαρου, στο Κάστρο του Ρίου.

Η Πάτρα θα είναι επίσης μία από τις 51 πόλεις έχoυν ενταχθεί στη «Γιορτή Πόλεων» και σε συνεργασία με την επιτροπή «Ελλάδα 2021», οργανώνει μια γιορτή για όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή χορωδιών, μουσικών και θεατρικών σχημάτων. «Αντάμωμα Χορευτικών Συγκροτημάτων» από τις 22 έως 24 Ιουλίου στο Νότιο Πάρκο και «Αντάμωμα Φωνητικών Μουσικών Σχημάτων» στα Υψηλά Αλώνια στις 24 και 25 Ιουλίου. Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εκτός από τις εκδηλώσεις που είναι ενταγμένες στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού αναφέρθηκε και στις:

Υπαίθριες Εικαστικές Εκθέσεις σε πλατείες και άλλους ελεύθερους χώρους. Ο σχεδιασμός είναι, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να οργανωθούν Ιστορικοί – Εικαστικοί Περίπατοι που έχουν ήδη διαμορφωθεί.

Την προετοιμασία Έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη με θέμα: «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821» – «Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών», από τις 6 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021, καθώς επίσης και Ημερίδες, που αφορούν πτυχές της ζωής κατά την περίοδο της επανάστασης. Την Ημερίδα για το δημοτικό τραγούδι και τα Κλέφτικα, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Παναγιώτη Σαλαμαλίκη «Το Δημοτικό Τραγούδι στην Αχαΐα». Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του 2021 κλείνουν με την όπερα «Μάρκος Μπότσαρης» του Παύλου Καρρέρ, στις 15 και 17 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό κέντρου του Πανεπιστημίου.