Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή με μία μεγάλη συναυλία μνήμης, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα «μουσικό οδοιπορικό» από τις όμορφες μέρες της Σμύρνης έως τον θρήνο της μικρασιατικής καταστροφής που ακολούθησε.

Ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας και η Γεωργία Νταγάκη. Συμμετέχουν τα μουσικά φωνητικά σύνολα του πολιτιστικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Θεσσαλονίκης» με την παιδική και τη μεικτή νεανική χορωδία του και συνοδεύει 12μελής λαϊκή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητή Χρυσόστομου Σταμούλη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαου Γ. Παπαϊωάννου. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Καθηγητή Διπλωματικής Ιστορίας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Ιωάννη Στεφανίδη, με θέμα «Γιατί η Μικρά Ασία;».

Κατά τη διάρκεια του μουσικού μέρους, ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου θα διαβάσει αποσπάσματα και ποιήματα των Διδούς Σωτήριου, Γιώργου Σεφέρη, Κωστή Παλαμά, Πετσάλη-Διομήδη, Κ.Χ. Μύρη, Κ. Καραμούζη, Νετζάτι Τζουμαλί και Γιάννη Καρατζόγλου.

Είσοδος μόνο με ατομικές προσκλήσεις. Διάθεση προσκλήσεων έως 7/6/2022 από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ (Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-14.00). Τηλ. (2310) 991334, 991319, 991346.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα

Πρόγραμμα Συναυλίας