
Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις περιηγήσεις του σε σημαντικά μνημεία της πόλης. Μετά την αποψινή (4/11) συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο, την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ώρα 20.00 στο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος), θα παρουσιαστεί ένα σπάνιο lecture-recital με δύο εκλεκτούς καλλιτέχνες: τους Αλέξη Καραϊσκάκη (κλασικό βιολοντσέλο) και Γεράσιμο Χοϊδά (φορτεπιάνο).
Το ρεσιτάλ είναι αφιερωμένο στο σύνολο των παραλλαγών του Ludwig van Beethoven, μέσα από την οπτική τής ιστορικά ενημερωμένης ερμηνείας. Με τη χρήση οργάνων εποχής —κλασικού βιολοντσέλου και φορτεπιάνο— το πρόγραμμα αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ηχητικό κόσμο του Beethoven, τη διαφάνεια, τις χρωματικές αντιθέσεις και τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα δύο όργανα. Οι τρεις κύκλοι παραλλαγών, εμπνευσμένοι από δημοφιλή θέματα του Händel και του Mozart, αποκαλύπτουν την ευρηματικότητα του νεαρού συνθέτη και τη δημιουργική του προσέγγιση στη φόρμα της παραλλαγής.
Η εκδήλωση αποτελεί αυτοτελή εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δράση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας τη ζωντανή εκτέλεση με ιστορικές και ερμηνευτικές αναφορές και προσφέροντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη μουσική και εκπαιδευτική εμπειρία. Παράλληλα, δίνεται στους ακροατές η σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ήχο, την κατασκευή και τις ιδιαίτερες εκφραστικές δυνατότητες ενός φορτεπιάνο της εποχής του Beethoven, το οποίο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το 9ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Η Εποχή των Επαναστάσεων».
Είσοδος ελεύθερη – απαραίτητη η ονομαστική κράτηση μέσω email (έως 2 θέσεις) στο [email protected] – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



Leave A Comment