Ένα συναρπαστικό τετραήμερο κατά το οποίο το ελληνικό οπτικοακουστικό οικοσύστημα ήρθε σε επαφή με το αντίστοιχο διεθνές, πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων (AFO), που λειτουργεί κάτω από την «ομπρέλα» της Αναπτυξιακής Αθήνας, διοργάνωσε με επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά το “The Owl”, το διεθνές εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεναριογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, έγινε και φέτος ένα ανοιχτό κάλεσμα σε σεναριογράφους, οι οποίοι έχουν ήδη την εμπειρία της τηλεόρασης ή της μεγάλου μήκους ταινίας να καταθέσουν προτάσεις σεναρίων με την προοπτική αυτά να γυριστούν στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας.

Παράλληλα, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το “The Owl Industry Days” (3-4 Οκτωβρίου) με παρουσιάσεις, ομιλίες και πάνελ γύρω και από τις ελληνικές παραγωγές μυθοπλασίας. Στην εκδήλωση που διεξήχθη στο St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 B2συναντήσεις ανάμεσα σε Έλληνες επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου και σε εκπροσώπους ελληνικών και διεθνών στούντιο, καθώς και εταιρειών παραγωγής με σκοπό την ανάπτυξη ωφέλιμων συνεργασιών.

Επίσης, με τη συνεργασία του Athens Film Office, στο πλαίσιο του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η διεθνούς φήμης Intimacy Coordinator, Elle McAlpine με κορυφαίες συνεργασίες στον χώρο του σινεμά και της τηλεόρασης (“Poor Things”, “One Day”, “Baby Reindeer”) παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον workshop με θέμα τον συντονισμό οικειότητας. Τη συζήτηση -μεταξύ άλλων- χαιρέτισε ο διευθυντής του AFO, Στάθης Καλογερόπουλος.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας Α.Ε. Ιωάννης Γεώργιζας, τόνισε:

«Είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να διοργανώσουμε και να φιλοξενήσουμε στην Αθήνα μία τόσο επιτυχημένη δράση διεθνούς εμβέλειας. Παραγωγοί και σεναριογράφοι από όλο τον κόσμο, συναντήθηκαν στην πόλη μας στο πλαίσιο του εργαστηρίου “The Owl” ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον οπτικοακουστικό κλάδο της χώρας μας. Αποκορύφωμα της επιτυχημένης διοργάνωσης ήταν ο διαγωνισμός στον οποίο βραβεύτηκαν επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Αναπτυξιακής Αθήνας και του Athens Film Office “αγκαλιάζει” και υποστηρίζει τις οπτικοακουστικές παραγωγές, διευκολύνοντας τους παραγωγούς σε όλα τα διαδικαστικά θέματα, ώστε να λειτουργούν απερίσπαστοι στη δουλειά τους. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές!»

Share This Story, Choose Your Platform!