Καλώς ήλθατε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Προγράμματα Σπουδών | Εαρινό Εξάμηνο 2023 – 2024

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), το κατ’ εξοχήν Δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρει 3 Προπτυχιακά, 1 Ειδικό και 35 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται διαδικτυακά, ενώ το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την κάλυψη των προσφερόμενων θέσεων και σε κάθε περίπτωση έως την Δευτέρα 04 Ιανουαρίου και ώρα 11.59 π.μ.

Η εισαγωγή των πρωτοετών θα γίνει με σειρά προτεραιότητας, βάσει του χρόνου υποβολής της αίτησής τους, στο πρόγραμμα ενδιαφέροντος τους. Με την υποβολή της αίτησης ο εκάστοτε φοιτητής  ή/και φοιτήτρια, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του/της. Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαχθέντων και των απορριφθέντων ανά Πρόγραμμα.

  1.  Για να ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα προγράμματα σπουδών πατήστε εδώ.
  2.  Για να ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά εγγραφής πατήστε εδώ.
  3. Για να ενημερωθείτε για τους τρόπους καταβολής της οικονομικής συμμετοχής πατήστε εδώ.

Το ΕΑΠ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια ποιοτική και ευέλικτη εκπαίδευση, ενώ δίνει την δυνατότητα σε όλους να «Ανοίξουν μία νέα σελίδα στην ζωή τους» και να δουν την καριέρα τους αλλά και τις δυνατότητές τους να απογειώνονται. Η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, δίνοντας τη δυνατότητα στις φοιτήτριες και στους φοιτητές να συνδυάσουν τις σπουδές τους αρμονικά με τις επαγγελματικές ή τις προσωπικές τους υποχρεώσεις. Το διεθνές κύρος και η αναγνώριση των πτυχίων αποτελούν εγγυημένη επιτυχία για τους αποφοίτους, ανοίγοντας τις πόρτες για επαγγελματικές ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λίγα Λόγια για το ΕΑΠ

Το ΕΑΠ αποτελεί 1 από τα 4 καλύτερα ανοικτά πανεπιστήμια παγκοσμίως. Για περισσότερα από 30 χρόνια, στηρίζει χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες στην προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης καθώς και προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου διαμονής. Παράλληλα, είναι το μοναδικό Ελληνικό ακαδημαϊκό ίδρυμα που παρέχει σπουδές αποκλειστικά με διαδικτυακές πλατφόρμες και ψηφιακές βιβλιοθήκες, σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και μη, φοιτητές και απόφοιτους Λυκείου.

Το ΕΑΠ σκοπεύει στην παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης  και επιμόρφωσης, αναπτύσσοντας και αξιοποιώντας ταυτόχρονα το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και τις μεθόδους διδασκαλίας για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Επίσης, στους στόχους του ΕΑΠ εντάσσεται η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, καθώς και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο πεδίο της μετάδοσης της γνώσης από απόσταση. Εδρεύει στην Πάτρα αλλά διαθέτει παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή.

Διαθέτει 4 σχολές στους τομείς των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Κοινωνικών Επιστημών, των Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας και των Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιωσιμότητας. Προσφέρει επίσης, ποικίλα προγράμματα σπουδών σε αυτούς τους τομείς, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του ευρύτερου φοιτητικού κοινού.

Το ΕΑΠ είναι πιστοποιημένο από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) Εσωτερικό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας (ΕΣΔΠ) με βάση συγκεκριμένα, προκαθορισμένα, διεθνώς αποδεκτά και εκ των προτέρων δημοσιοποιημένα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια και δείκτες, εναρμονισμένα με τις Αρχές και Κατευθυντήριες Οδηγίες για Διασφάλιση της Ποιότητας στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015). Παράλληλα, εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Σύστημα Διαχειριστικής Επάρκειας, πιστοποιημένα από την ΕΒΕΤΑΜ, σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015 και ΕΛΟΤ 1429:2008, αντίστοιχα. Ακόμη, ακολουθεί Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών, πιστοποιημένο από την TUV Hellas, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO/IEC 27001:2013.

Share This Story, Choose Your Platform!