Τέχνες, Γράμματα, Πολιτισμός στην Ελλάδα

Τέχνες, Γράμματα, Πολιτισμός στην Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Πατρών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, 26504 Ρίο, Αχαΐα
Τηλ.: +30 2610 996683
Εmail: [email protected]

www.upatras.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη

11:00 μέχρι τις 13:00

Share it!

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΥΤΑΝΗ

ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Χρήστος Ι. Μπούρας
Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Ο Χρήστος Ι. Μπούρας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής με γνωστικό αντικείμενο Αλγόριθμοι και Εφαρμογές σε Δίκτυα και Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες. Επίσης από το 1999 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 6 στο ΙΤΥ-Ε (Διόφαντος). Στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής διδάσκει τα μαθήματα Τηλεματική, Ευρυζωνικές Τεχνολογίες και Δίκτυα Δημόσιας Χρήσης και Διασύνδεση Δικτύων σε προπτυχιακό επίπεδο και Μηχανισμοί Ποιότητας Υπηρεσίας σε Δίκτυα, σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

ΣΧΟΛΕΣ & ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σχολή Θετικών Επιστημών

Πολυτεχνική Σχολή

Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί ένα πανελληνίως και διεθνώς διακεκριμένο και καταξιωμένο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, χάρη στην πολυσχιδή και καινοτόμα δράση του σε τομείς τόσο των Θετικών Επιστημών, της Μηχανικής και των Επιστημών Υγείας όσο και των Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών. Η γεωγραφική του θέση επιτρέπει την επαφή του με έναν πλούσιο φυσικό περίγυρο και την πολύπλευρη συμβολή του στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1964 με όραμα να αποτελέσει ένα πρότυπο Πανεπιστήμιο που να καλλιεργεί το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας και της επιστημονικής προόδου. Ο στόχος σταδιακά επιτυγχάνεται χάρη στην αξιοσημείωτη ερευνητική του δραστηριότητα. Τον Ιούνιο του 2013, στο Πανεπιστήμιο Πατρών εντάχθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Τον Μάϊο του 2019, στο Πανεπιστήμιο Πατρών εντάχθηκε η πλειοψηφία των Τμημάτων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας (Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας).

Τμήματα του Πανεπιστημίου λειτουργούν στην Πάτρα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, το Αίγιο, τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Η Πανεπιστημιούπολη του Ρίου βρίσκεται σε μία συγκοινωνιακά και τουριστικά αξιόλογη περιοχή. Μικρή απόσταση τη χωρίζει από το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, την τρίτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Ελλάδας, η οποία συνιστά και ένα από τα κυριότερα ελληνικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Για τη διαχείριση των εγκαταστάσεών του, το Πανεπιστήμιο έχει ενστερνιστεί τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Ήδη από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο στράφηκε προς έναν διεθνή προσανατολισμό και υιοθέτησε την Ευρωπαϊκή Στρατηγική. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται ενταγμένη η συμμετοχή του σε προγράμματα, κοινοπραξίες και συμφωνίες με άλλα πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και οργανισμούς του εξωτερικού.

Η Διασφάλιση Ποιότητας αποτελεί μια από τις στρατηγικές προτεραιότητες για το Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει ως βασικό στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της Εκπαίδευσης και της Έρευνας. Τον Οκτώβριο του 2018, το Πανεπιστήμιο Πατρών έγινε το πρώτο Ίδρυμα στην Ελλάδα που έλαβε πιστοποίηση για το Εσωτερικό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας (Ε.Σ.Δ.Π.) σύμφωνα με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας Ε.Σ.Δ.Π. της Α.ΔΙ.Π. και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG).

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΟΥΣΕΙΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαγωνισμός τρισδιάστατης εκτύπωσης για πρωτότυπο σχεδιασμό από το Τμήμα Ψηφιακής Προσβασιμότητας της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη βοήθεια της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Πληροφόρησης.

28 Μαρτίου, 2022|

Διαγωνισμός 3D εκτύπωσης πρωτότυπου σχεδιασμού Η Κοινωνική ...More

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

2022-04-14T08:04:11+00:0028 Ιουνίου, 2021|Categories: Uncategorized, Πανεπιστήμια|0 Comments

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Go to Top