Τίτλος: ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Επιστημονικός κλάδος:

Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Κοινωνικές Επιστήμες

Οικονομικές Επιστήμες

Πανεπιστήμιο:
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας

Γλώσσα:
Αγγλικά

Διάρκεια:
3 Εξάμηνα

Ημ/νιες εγγραφής:
Δέχεται Αιτήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site μας:
https://www.ihu.gr/ucips/postgraduate-programmes/blacksea

Πληροφορίες

Το ΠΜΣ «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο» προσφέρεται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών
Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας. Με διδασκαλία αποκλειστικά στα Αγγλικά, το Πρόγραμμα βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση της μελέτης της ιστορίας και των πολιτισμών των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στοιχεία που το καθιστούν μέχρι σήμερα μοναδικό παγκοσμίως.
Η μελέτη και ερμηνεία της ιστορίας και των πολιτισμών των δύο αυτών περιοχών, που έχουν σημαντική γεωπολιτική και οικονομική αξία, δίνουν στον φοιτητή τη μοναδική ευκαιρία να εξειδικευτεί σε ερευνητικά πεδία εξαιρετικής σημασίας για την εποχή μας. Συγκεκριμένα, το ΠΜΣ «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο» προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές σε πεδία όπως: Αρχαιολογία, Εθνογραφία, Ιστορική Γεωγραφία, Τέχνη, Θρησκεία, Μυθολογία,
αρχαία, μεσαιωνική και σύγχρονη Ιστορία, Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτική, Διπλωματίακαι Οικονομία. Η μάθηση και η διδασκαλία επιδιώκονται μέσω μιας πληθώρας διδακτικών μεθόδων.
Η διάρκεια σπουδών στο ΠΜΣ «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την ΑνατολικήΜεσόγειο» είναι τρία εξάμηνα για τους φοιτητές «πλήρους απασχόλησης», με τη διδασκαλία να γίνεται κυρίως τις καθημερινές, σε τρίωρες διαλέξεις. Τα πρώτα δύο εξάμηνα καλύπτονται από τα μαθήματα του Προγράμματος. Στο δεύτερο εξάμηνο, ο φοιτητής καλείται να επιλέξει μία από τις δύο κατευθύνσεις ειδίκευσης: 1. Αρχαιολογία και 2. Σύγχρονη Ιστορία και Πολιτική. Το τρίτο εξάμηνο αφιερώνεται στην εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Το Πρόγραμμα, το οποίο μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και ως φοιτητής «μερικής απασχόλησης», αντιστοιχεί σε 90 ECTS.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος έχουν γίνει μια σειρά από δράσεις, όπως: συνέδρια, εργαστήρια, σεμινάρια, ερευνητικά προγράμματα, εκπαιδευτικές εκδρομές κ.ά., ενώ το Πανεπιστήμιο διαθέτει τη δική του αρχαιολογική ανασκαφή, στην οποία οι φοιτητές της κατεύθυνσης της Αρχαιολογίας έχουν την ευκαιρία πρακτικής εξάσκησης.

Από το 2010 μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα έχει προσελκύσει φοιτητές από 15 χώρες και 4 ηπείρους, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια εξαιρετική εμπειρία
συνύπαρξης και συνεργασίας φοιτητών από όλο τον κόσμο στο πρώτο αγγλόφωνο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Αγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία’ προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να εξετάσουν λογοτεχνικά, θεωρητικά και κριτικά κείμενα μέσα από μια ποικιλία πολιτιστικών πλαισίων, αναπτύσσοντας έτσι προηγμένες δεξιότητες κατανόησης ερμηνείας και ανάλυσης. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η ανάλυση της αγγλικής ως παγκόσμιας γλώσσας, με μαθήματα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, Απόκτηση Δεύτερης Γλώσσας (Second Language Acquisition), Διγλωσσία, και Μεθοδολογία της Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, επιτρέποντας στους φοιτητές να αναπτύξουν πρακτικές και ακαδημαϊκές τεχνικές για περαιτέρω έρευνα στους τομείς της Λογοτεχνίας και της Γλωσσολογίας.